Vacature Viafrica Tanzania: Linux-trainer

Computable werkt samen met de Nederlandse organisatie Viafrica en detacheerder IT-Staffing om scholen, organisaties en bedrijven in verschillende Afrikaanse landen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict. Dat gebeurt onder andere door consultants drie weken mee te laten werken op de Viafrica-kantoren in Tanzania en Kenia.

Viafrica heeft sinds 2003 enkele honderden computerlokalen ingericht op scholen en daarmee meer dan 60.000 studenten toegang tot ict-onderwijs verschaft. Naast de inrichting van de ict-infrastructuur, maken ook training van docenten, beheer en onderhoud deel uit van deze projecten. Daarnaast ontplooit Viafrica marktgerichte activiteiten voor het lokale bedrijfsleven en (ontwikkelings-)organisaties.

Regelmatig zoekt Viafrica consultants die hun expertise willen inzetten om de lokale staf in Afrika te ondersteunen bij concrete behoeftes en knelpunten. IT-Staffing betaalt de reis- en verblijfskosten. Van kandidaten wordt verwacht dat zij om-niet hun ervaring en expertise ter beschikking stellen.

Op dit moment zoekt Viafrica voor uitzending naar Tanzania in de loop van 2012:

Linux-trainer (m/v)

Achtergrond
Viafrica gebruikt waar mogelijk Linux- en open source-producten binnen zijn projecten. De afgelopen jaren heeft Viafrica flink geïnvesteerd in lokale Linux-kennis. Graag willen we hier een vervolg aan geven, om deze kennis op te frissen en te verdiepen. De training moet erop gericht zijn dat het technisch team zelfstandiger in staat zal zijn om problemen op te lossen en nieuwe functionaliteit te ontwikkelen. De systemen die Viafrica gebruikt zijn Ubuntu/Edubuntu en ClearOS.

Profiel
We zijn op zoek naar iemand (m/v) die het technisch personeel van Viafrica Tanzania verder gaat opleiden op het gebied van Linux-systeembeheer. Je geeft gedurende drie weken een aantal uren per dag klassikaal les aan de techneuten. Daarnaast observeer je de dagelijkse bezigheden van de techneuten en adviseer je, op basis van je bevindingen, over werkwijze en kennisniveau. Als voorbereiding wordt je geacht een trainingsmodule samen te stellen die voortbouwt op de reeds gegeven trainingen. De module dient te worden afgesloten met een toets.

Van de kandidaat vragen we:

* Goede beheersing van het Engels
* Ruime ervaring met Linux-systemen
* Ervaring als trainer
* Een flexibele en praktische instelling

Reageren
Lijkt het je wat? Stuur een mail met motivatie en cv naar info@viafrica.org.

Voor nadere informatie en gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Joost Dam (j.j.dam@viafrica.org of 020-7073377).

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2835 6.80
3 Jack Jansonius 360 6.80
4 Reza Sarshar 1437 6.75
5 Will Moonen 384 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 450 6.69
7 Pa Va Ke 1588 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-24T12:39:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.