Vacature Viafrica Tanzania: Sales manager

Computable werkt samen met de Nederlandse organisatie Viafrica en detacheerder IT-Staffing om scholen, organisaties en bedrijven in verschillende Afrikaanse landen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict. Dat gebeurt onder andere door consultants drie weken mee te laten werken op de Viafrica-kantoren in Tanzania en Kenia.

Viafrica startte haar activiteiten in 2003. Inmiddels heeft Viafrica enkele honderden computerlokalen ingericht en daarmee meer dan 60.000 studenten toegang tot ict-onderwijs verschaft. Naast de inrichting van de ict-infrastructuur, maken ook training van docenten, beheer en onderhoud deel uit van deze projecten. Daarnaast ontplooit Viafrica marktgerichte activiteiten voor het lokale bedrijfsleven en (ontwikkelings-)organisaties.

Regelmatig zoekt Viafrica consultants die hun expertise willen inzetten om de lokale staf in Afrika te ondersteunen bij concrete behoeftes en knelpunten. IT-Staffing  betaalt de reis- en verblijfskosten. Van kandidaten wordt verwacht dat zij om-niet hun ervaring en expertise ter beschikking stellen.

Op dit moment zoekt Viafrica voor uitzending naar Tanzania in de loop van 2012:

Sales manager (m/v)

Achtergrond
Viafrica stelt zich ten doel zijn maatschappelijke projecten vanuit eigen inkomsten te financieren. Dit betekent dat onze lokale kantoren in Afrika zowel maatschappelijke als commerciële diensten en producten aanbieden. Om zijn positie als een van de betere ict-dienstverleners verder uit te bouwen, zal Viafrica Tanzania de komende jaren meerdere nieuwe vestigingen opzetten. Hiervoor is het noodzakelijk om een volgende stap te zetten in onze professionaliteit.

De beoogde verbetering spitst zich voor deze opdracht toe op het klantcontact. Het gaat dan onder andere om elementen als verwachtingenmanagement, de kwaliteit en volledigheid van uitgebrachte adviezen en de presentatie van Viafrica. Het klantcontact kent verschillende stadia, van het eerste contact op ons kantoor of in onze winkel, tijdens de implementatie door de techneuten en via de administratie. Onze klanten bestaan uit onderwijsinstellingen die participeren in onze maatschappelijke projecten, het lokale midden- en kleinbedrijf, lokale overheid en particulieren.

Profiel
We zijn op zoek naar iemand (m/v) die het personeel van Viafrica Tanzania adviseert welke verbeteringen zij kunnen aanbrengen in hun contact met de klant, ieder vanuit hun eigen expertise en rol. Je gaat hierbij uit van de huidige praktijk, observeert en adviseert op basis van je bevindingen. Je werkt soms in teamverband en soms op individuele basis, waarbij je vanuit een praktische aanpak de medewerkers laat ervaren waar verbeteringen te behalen zijn.

Van de kandidaat vragen we:

* Goede beheersing van het Engels
* Ervaring met front-office / klantcontact coaching
* Ervaring met verkoop activiteiten
* Een flexibele en praktische instelling

Reageren
Lijkt het je wat? Stuur een mail met motivatie en cv naar info@viafrica.org.

Voor nadere informatie en gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Joost Dam (j.j.dam@viafrica.org of 020-7073377).

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-31T15:42:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.