Genomineerde hardwareleveranciers van het jaar 2010

man cloud laptop kantoor

Een aantal genomineerde hardwareleveranciers spelen in op cloud computing

Acer, APC, EMC, HP en IBM zijn genomineerd voor een Computable Award in de categorie Hardwareleverancier van het jaar. De vijf stonden het afgelopen jaar geregeld in het nieuws. Lezers kunnen stemmen op hun favoriete bedrijf. De winnaar wordt op 7 oktober 2010 tijdens een Awardgala bekendgemaakt.

Computable reikt op 7 oktober 2010 voor het vijfde jaar op rij Computable Awards uit. De elf prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op ict-gebied.

Uit de partijen die zijn voorgedragen selecteert de redactie voor elke award vijf genomineerden. In de daarop volgende stemronde bepaalt het hoogste aantal lezersstemmen wie van de genomineerden de prijs ontvangt. Lezers kunnen hier hun stem uitbrengen.

Acer

Hardwarefabrikant Acer Group is genomineerd door zijn groei in de notebookmarkt en zijn nieuwe plannen voor de verkoop van servers en storage. Het timmerde de afgelopen jaren flink aan de weg, en niet onverdienstelijk. In verschillende hardwaresegmenten heeft de leverancier het tot de top drie geschopt. De explosieve groei heeft echter ook een keerzijde. De achterkant van de organisatie heeft moeite de voorkant bij te houden. Benelux-directeur Marc Pauly zag zich genoodzaakt stappen te ondernemen rond het reparatiecentrum van Acer. Verder levert Acer Group via het Gateway merk servers en storage. Langzamerhand verkopen meer ict-dienstverleners Acer in de zakelijke markt, waaronder de Leidse dienstverlener Infotheek.

Pauly verwacht in 2010 weer goede zaken te gaan doen.'Ondanks de klachten van de afgelopen tijd hebben we ook in het moeilijke jaar 2009 een groei weten te realiseren. We verwachten dat we ook in 2010 verder zullen groeien. Onze kracht wordt onze multi-brand strategie met Acer, Gateway en Packard Bell.'

APC

APC is genomineerd door zijn inzet om het energiegebruik van datacenters terug te brengen met tal van nieuw producten die het afgelopen jaar heeft aangekondigd. APC by Schneider Electric introduceerde onlangs nog een online rekentool, de IT Carbon and Energy Allocation Calculator, om het energieverbruik in datacenters per gebruiker te berekenen. Ict-managers kunnen zo gemakkelijker budgetten samenstellen voor de verschillende afdelingen of bedrijven die van een datacenter gebruikmaken.

APC by Schneider Electric introduceerde verder een nieuwe versie van de InfraStruxure Management Software. Met deze editie krijgen datacenter- en ict-beheerders een volledig beeld van de fysieke infrastructuur van een datacenter, het algehele energieverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan.

EMC

EMC is genomineerd door  met de combinatie van hardware, software en diensten bedrijven te helpen migreren naar een private cloud omgeving. De storage en informatiebeheerspecialist heeft tijdens de crisis een sterke speler getoond.  Ondanks dat het bedrijf in 2009 te kampen had met pittige marktomstandigheden groeide het verder, onder andere door de overnames  van DataDomain en SourceOne.  Verder zijn er hoge verwachtingen rond de joint venture met Cisco genaamd 'Acadia' dat  V-Blocks levert. De 'V-Block Infrastructure Packages' zijn complete pakketten voor bedrijven om 'private clouds' op te zetten.

EMC komt verder in 2010 met een uitgebreide portfolio van geconvergeerde netwerken en diensten voor ethernet-omgevingen, zoals netwerk planning, ontwerp, implementatie en onderhoud. Ook is er ondersteuning voor een reeks netwerk- en storage protocollen, zoals Fibre Channel over Ethernet (FCoE), Converged Enhanced Ethernet (CEE), iSCSI en Network Attached Storage.  EMC gaat zijn gedistribueerde storage arrays samenvoegen in een systeem. Dat gebeurt met behulp van het softwareproduct EMC VPLEX. Dit is een werkomgeving voor het delen van 'block data' in de cloud, zoals databases en business applicaties van Oracle, Microsoft en SAP. Volgens EMC is VPLEX de volgende stap in de richting van private cloud computing omgevingen.

HP

HP is genomineerd omdat het zijn verschillende hardware bestaande uit servers, storage, netwerken eenvoudiger wil later beheren. Deze nieuwe ‘alles in één'-rack strategie van de Amerikaanse computerbouwer heet 'HP converged infrastructure' en ondersteunt alle kritische bedrijfsapplicaties voor een interne cloud. Het resultaat is één holistisch netwerk, dat zowel servers, storage als networking omvat, en gebouwd is op een blade-architectuur die zowel x86 ProLiant als de nieuwste Superdome-systemen dekt. De introductie van opgefriste Integrity-servers in de ‘converged'-strategie, zijn de belangrijkste upgrades voor Superdome-systemen in tien jaar tijd. 

De ‘converged infrastructure'-strategie heeft geleid tot de oprichting van een nieuwe divisie: Enterprise Servers, Storage and Networking (ESSN), aldus Edwin Hagenouw, HP's country manager ProCurve (HP Networking). 'Daarin worden netwerken niet meer als een losse oplossing beschouwd, maar als onderdeel van het datacenter. Die ontwikkeling biedt zowel voor HP als voor zijn partners grote kansen'

Dell

Dell is genomineerd omdat het bedrijf zijn hardwareportfolio voor datacenters heeft uitgebreid met producten en diensten die geschikt zijn voor cloud computing-omgevingen. Het gaat hierbij om nieuwe dataopslag, servers, virtualisatie en beheertoepassingen die volgens Dell vallen onder de noemer 'oplossingen voor het virtuele tijdperk'.

Dell heeft in 2009 een pittig jaar gehad, maar met name de opslagoplossingen, zoals van het overgenomen EqualLogic, deden het buitengewoon goed. Verder ontwikkelde Dell zelf storageproducten, zoals de Next-Gen Object Storage. Dit is een nieuw DX-objectstorageplatform, gebaseerd op een zelfbeherende architectuur die klanten in staat stelt om miljarden documenten en andere digitale inhouden op te vragen, op te slaan en te distribueren. Dit kan voor een reeks toepassingen, van archiveren tot het aanbieden van cloud-diensten. Ook biedt Dell een breed aanbod deduplicatieproducten en adviesdiensten aan, die klanten helpen met het implementeren van deze technologieën. Ook de samenwerking tussen Dell en EMC legt geen windeieren. Zo is er de Dell/EMC NS-reeks, een storage platform voor het consolideren van omgevingen en toegang.

Het bedrijf speelt handig in op de 'open networked disk storage'-markt die bestaat uit network attached storage (nas) en open iSCSI storage area netwerken (san). Dell doet het goed in de iSCSI san-markt . De leverancier leidde eind 2009 deze markt met 31,5 procent omzetaandeel.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T12:00:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.