Meer informatie maatschappij

ikoon maatschappij

Heb jij interessante links en informatie die niet in deze rubriek mogen ontbreken, mail deze dan naar lezers@computable.nl.

IT Pros: We Don't Care About Green Procurement

When it comes to going green, IT pros care very little about green procurement issues and getting vendors to create more energy-efficient hardware. That is one of the surprising conclusions in a recent report by Gartner.

Invloed van ICT op Energie Efficiëntie in Wegtransport

De toepassing van Intelligent Transport Systems (ITS) wordt gezien als een veelbelovende manier om de negatieve gevolgen van wegtransport aan te pakken. Er is echter niet veel bekend over de zeer complexe mechanismen die invloed hebben op CO2 uitstoot. TNO heeft in opdracht van de EC een studie gecoördineerd om onderzoek te doen naar de ‘Invloed van Informatie en Communicatie Technologie op Energie Efficiëntie in Wegtransport'.

Commissie steekt ICT in een groen jasje

Als onderdeel van haar inspanningen om klimaatsveranderingen tegen te gaan, bevordert de Europese Commissie het gebruik van ICT om de energie-efficiëntie in de economie te verbeteren, te beginnen bij gebouwen, verlichting en het elektriciteitsnet.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-04T17:03:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.