Vacatures: werken in Afrika

Computable werkt samen met stichting Viafrica en detacheerder IT-Staffing om scholen in Tanzania en Kenia te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict. Dat gebeurt onder andere door ict'ers drie weken mee te laten werken op een van de servicecentra van Viafrica in Tanzania en Kenia.

Stichting Viafrica heeft in Tanzania en Kenia een lokaal servicecentrum. Vanuit deze twee kantoren worden scholen begeleid in het gebruik en beheer van een computerlokaal.

De servicecentra bieden ondersteuning en support aan de scholen en zoeken oplossingen voor uiteenlopende ict-vraagstukken. Viafrica zoekt daarom regelmatig Nederlandse ict'ers die hun expertise willen inzetten om de lokale staf in Afrika te ondersteunen.

Jaarlijks worden acht ict'ers uitgezonden. Detacheerder IT-Staffing verzorgt de selectie van de ict'ers en betaalt de reis- en verblijfskosten. Van de ict'er wordt verwacht dat hij drie weken gratis wil werken.

Op dit moment zoekt Viafrica voor uitzending op korte termijn:

ICT-manager

Viafrica Kenia is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in de stad Thika en gaat daar nieuwe activiteiten ontplooien. Er is behoefte aan iemand die samen met de lokale directeur deze activiteiten beheerbaar en inzichtelijk maakt zodat Viafrica Kenia in Thika een goede start kan maken.

We zijn op zoek naar een (ict-)manager die samen met de directeur van Viafrica Kenia het management van de activiteiten stroomlijnt.

Activiteiten:
- ontwikkelen van procedures voor belangrijkste activiteiten
- planning
- rapportage
- bewustwording over begrippen als: verantwoordelijk zijn, delegeren en samenwerken

Verwachte resultaten:
- efficiëntere organisatie
- betere verdeling van taken en verantwoordelijkheden binnen het team
- duidelijker rapportages vanuit Kenia aan het kantoor in Nederland

Locatie: Thika, Kenia

Reageren?

Lijkt het je wat? Stuur dan een mail met werk- en contactgegevens, periode van inzetbaarheid en een motivatie naar viafrica@it-staffing.nl.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-08T14:37:00.000Z Vincent Hoogendijk (Viafrica)
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.