Nominatie voor Amsterdam School of Data Science

Genomineerd als opleider

data science business intelligence

De Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam hebben de handen ineen geslagen met de oprichting van de Amsterdam School of Data Science. De drie kennisinstellingen willen met het grootste opleidingsaanbod van Europa het nijpende tekort aan data scientists op de arbeidsmarkt terug dringen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Amsterdam School of Data Science als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

Data science – het ontdekken van verborgen patronen in grote hoeveelheden data – is anno 2017 belangrijker dan ooit. Big data en data science staan aan de basis van elke innovatie: van populaire apps als Uber en Google Maps tot zelfrijdende auto’s en van terrorismebestrijdingsanalyses tot medische diagnose-algoritmes. De potentiële waarde van data voor de Nederlandse economie wordt door de Nationale Denktank geschat op 45 miljard euro. In vrijwel ieder beroep gaan analytische vaardigheden een grotere rol spelen en steeds meer organisaties zitten dan ook te springen om talent; naar verwachting is er volgend jaar een tekort van achtduizend data scientists. McKinsey ziet de vraag naar data scientists bovendien harder stijgen dan het aantal mensen dat op dit moment afstudeert in deze richting. Om aan deze grote vraag te voldoen, hebben de drie Amsterdamse kennisinstellingen nu de Amsterdam School of Data Science opgericht.

De drie kennisinstellingen willen met het initiatief toekomstige studenten laten zien welke enorme kansen er op de arbeidsmarkt voor hen in het verschiet liggen. De Amsterdam School of Data Science werkt daarom nauw samen met het bedrijfsleven en overheid en helpt studenten ook bij het opstarten van hun eigen bedrijf.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.