Nominatie voor Hartger Ruijs (Computest)

Genomineerd als CEO

Hartger Ruijs

Hartger Ruijs

Hartger Ruijs is ondernemer in hart en nieren. Op zestienjarige leeftijd werkte hij al als Linux-specialist bij Pine Digital Security. In 2003 startte hij zijn eerste eigen onderneming, Digitux. In 2005 is hij Computest gestart dat inmiddels bijna honderd medewerkers telt. Computest is specialist als het gaat om het testen van it-security, performance en test automation. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Hartger Ruijs van Computest als CEO van het Jaar te nomineren.

Hartger Ruijs heeft een duidelijke groeiambitie heeft voor Computest. Een traditioneel, hiërarchisch model past absoluut niet binnen de Computest-cultuur en al helemaal niet bij hemzelf en daar wilde hij dus ver vandaan blijven. Dit heeft ertoe geleid dat Computest in 2015/16 een kanteling heeft gemaakt naar een ‘zelfsturende organisatie’. Er zijn geen managers meer binnen de organisatie, maar er zijn multidisciplinaire teams die in feite kleine bedrijfjes binnen Computest De teams zijn met een eigen budget verantwoordelijk voor de eigen prestaties. Het was een fikse reorganisatie en het zette alle medewerkers ineens in een andere rol met een heleboel verantwoordelijkheid. Nog steeds is het model in ontwikkeling en is Ruijs bezig met het finetunen ervan.

Vanwege het feit dat de kleine teams zich op een specifieke klantgroep richten, blijft Computest de flexibiliteit en klantgerichtheid houden van een kleine organisatie. Dit zorgt voor een zeer hoge klanttevredenheid en een hoge klantretentie. De kleine teams van maximaal tien personen zijn betrokken bij het gehele klant proces. Een klant gaat niet ‘van afdeling naar afdeling’ zoals vaak gebruikelijk is bij organisaties. Dezelfde mensen zijn betrokken van a tot z. Van eerste contact tot factuur.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.