Nominatie BitSensor voor self-protection-technologie

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Dit artikel delen:
Alexander Wijninga

Jurylid Alexander Wijninga

Alex Dings (21) verkondigt dat hij niet zal stoppen met zijn product totdat 7,4 miljard mensen ‘secure’ gebruik kunnen maken van het internet. Hij garandeert dat hij binnen vijftig milliseconden erachter kan komen of je bent gehackt of niet. Het gaat hierbij om de beveiliging van data en applicaties. Samen met Ruben van Vreeland (21) heeft hij BitSensor opgericht om deze belofte waar te maken. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om BitSensor te nomineren.

De eerste stappen zijn al gezet, ze hebben een systeem ontwikkeld dat werkt en een proof of concept. Ook wist de startup al een aantal banken, verzekeraars en overheden te strikken voor zijn dienst. De gerenommeerde investeerder Volta Ventures voorzag de jonge ondernemers van groeikapitaal.

BitSensor heeft zogeheten self-protection technologie ontwikkeld, die verweven zit in de applicaties zelf en zo razendsnel hackers tegenhoudt. Daarnaast analyseert de BitSensor-software inbraaksporen en genereert het rapporten. Deze rapporten bevatten de aanvalsmethoden die bijvoorbeeld gebruikt zijn om gegevens te stelen of financiële transacties te doen. BitSensor heeft momenteel vier mensen in dienst en verwacht binnen twee jaar te groeien naar twintig man personeel.

Juryoordeel

Cybersecurity heeft een gigantisch groeipotentieel met een ontzettend grote markt. Veel bedrijven zijn nog niet goed beveiligd en zijn ‘lek’, terwijl steeds meer bedrijven data verzamelen en gebruiken. De jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar benoemt BitSensor daarom als één van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Alexander Wijninga
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.