Blockchain bij tickets helpt Guts aan nominatie

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Dit artikel delen:
Samir Saberi

Jurylid Samir Saberi

Tientallen miljarden euro’s. Zo groot is de markt van de wereldwijde ticketindustrie voor live muziek, die naar verwachting tot aan 2021 minstens met 6 procent zal gaan groeien. De startup Guts zorgt met zijn slimme technologie gebaseerd op blockhain dat het daar niet bij blijft. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om Guts te nomineren.

Guts gebruikt blockchain om fraude met entreetickets uit te sluiten. Het voorkomt hiermee dat doorverkopers handel drijven ten kosten van cultuurliefhebbers die graag een concert bezoeken, de artist en cultuur in het algemeen. En met de blockchain als technologische basis is dat maar één van de vele innovaties waarmee Guts de evenementenbranche gaat veroveren.

En dat is niet onopgemerkt gebleven, want ondanks het jonge bestaan van de onderneming wist het al meerdere prijzen in de wacht te slepen. De meest in de oog springende tot nog toe is de Buma Music meets Tech Award tijdens Eurosonic Noorderslag. Dit is een competitie tussen een tiental startups dat zich richt op de muziekindustrie. Met deze jaarlijkse award geeft Buma Music startups, die zich bezig houden met muziek, innovatie en (digitale) technologie, de kans zich te presenteren aan een jury bestaande uit professionals uit de tech- en muziekindustrie.

Juryoordeel

De markt voor het sluiten van transacties op een betrouwbare, efficiënte en fraudeloze wijze is bijzonder groot. Het team van Guts is volgens de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar in staat om de evenementenbranche ten faveure van de cultuurliefhebber, artiest en onze culturele erfgoed op te schudden. De pitch van Guts heeft de jury overtuigd dat de startup het vermogen heeft om uit te groeien tot een belangrijke speler in te markt. Mits het team de grote verleiding van de vele mogelijkheden van blockchain-technologie weet te weerstaan en Guts stap voor stap uitbouwt tot een blockchain powerhouse voor de evenementenbranche.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.