Plugify viert het leven, nominatie op zak

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Rhett Oudkerk Pool

Jurylid Rhett Oudkerk Pool

Overal een feestje van maken met live muziek of een dj! Internet brengt vraag en aanbod al jaren samen, maar voor artiesten was het nog moeilijk zoeken. Plugify wil de industrie van het boeken van live muziek moderniseren, net zoals Uber deed in de taxiwereld of Airbnb in de hotelbranche. Het biedt een platform om artiesten te boeken. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om Plugify te nomineren.

Het boeken van live muziek was prijzig en complex. Mensen verdwaalden in een gefragmenteerd aanbod van verschillende artiestenwebsites en boekingsbureaus. Die websites zijn moeilijk met elkaar te vergelijken door het gebrek aan betrouwbare reviews en prijstransparantie. Aan de andere kant hebben artiesten moeite om optredens te regelen, mede doordat ze niet vindbaar zijn in zoekmachines en fors bestalen als ze bij een boekingsbureau aangesloten zijn.

In oktober 2015 werd de eerste code voor het platform geschreven. Dit gebeurde veel op basis van open source. Belangrijk was om aan de voorkant een soepele gebruikerservaring te bieden om snel te kunnen groeien. Na de ontwikkeling van het platform werd begonnen met het registreren van artiesten. De website presenteert het totaalplaatje van een artiest. Het faciliteert het gehele boekingsproces online: van ontdekken, in contact komen, boeken, betalen en het achterlaten van een beoordeling. Aan de andere kant zorgt Plugify ervoor dat de artiest beter vindbaar is.

Juryoordeel

De presentatie van Plugify oprichtster Eline Leijten is aanstekelijk, duidelijk een podiumdier, met de passie om het leven te vieren en om van haar initiatief een succes te maken. Leden van de Jury weten dat een feest of een evenement veel leuker is wanneer een artiest het komt opfleuren. Meestal gaat dat via via, maar met Plugify wordt vraag en aanbod beter gematched. De frisse webinterface maakt indruk. De complexiteit van de markt is duidelijk, niet veel mensen vieren meerder bruiloftsfeesten in hun leven, maar een verjaardagsfeest kan jaarlijks terug komen. Ook is er upsell mogelijk met andere vraag-en-aanbod-behoeftes zoals fotografen. Wat is nu de startup van het jaar? Moet die altijd buzz word compliant zijn? Plugify is geen big data analytics of blockchain, maar omdat het leven gevierd mag worden toch een genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Rhett Oudkerk Pool
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.