Meer informatie overheid

Dit artikel delen:
ikoon overheid

Heb jij interessante links en informatie die niet in deze rubriek mogen ontbreken, mail deze dan naar lezers@computable.nl.

Stichting ICTU

ICTU is een instelling van en voor overheden. Voor overheden, omdat ICTU in het leven is geroepen om uitsluitend opdrachten voor overheden uit te voeren. Van overheden mag heel letterlijk worden begrepen. Overheden die ICTU een opdracht geven, worden deelnemer in de stichting. Zij delen in de lusten en de lasten. Een overheid die met ICTU in zee gaat, geeft een dubbel commitment af: een overeenkomst om een programma uit te voeren én betrokkenheid bij het wel en wee van ICTU.

ICTRO (Justitie)

Website van ICT-bedrijf Rechterlijke Organisatie.

IVENT (Defensie)

Informatievoorziening en -technologie (IVENT) verzorgt binnen Defensie de informatievoorziening, ICT en documentaire informatie. Het dienstenportfolio omvat het gehele traject van informatievoorziening en ICT. Van het bieden van een werkplek tot de exploitatie van informatiesystemen voor vredesoperaties.

Overheid en ICT

Jaarlijks terugkerende, Nederlandse beurs over ict en innovatie binnen de overheid.

Lessen uit ICT-projecten bij de overheid

Deze rapporten van de Rekenkamer gaan over ict-projecten van de overheid die in de problemen zijn geraakt.

Deel A
Deel B

Onderzoeksprogramma ICT en Overheidsorganisaties

Website met meer informatie over het onderzoeksprogramma in het algemeen en over het lopende en uitgevoerde onderzoek. Daarnaast zijn publicaties die in het kader van het onderzoeksprogramma verschenen zijn te downloaden.

GBO.Overheid

De gemeenschappelijke beheerorganisatie GBO.Overheid biedt publieke dienstverleners een samenhangende ICT-infrastructuur zodat burgers en bedrijven betrouwbaar, snel en gemakkelijk elektronisch zaken met hen kunnen doen.

FAMO

De FAMO is een vereniging van middelenmanagers bij de overheid.

Internet Society Nederland

Internet Society is een onafhankelijke internationale not-for-profit organisatie. De vereniging heeft 26.000 leden in 170 landen en is opgericht in 1992 om een voortrekkersrol te verrichten op het gebied van internetgerelateerde standaarden, onderwijs en beleidsvorming wereldwijd.

e-Verhaal, bouwpakket e-overheid

Het e-Verhaal laat in praktijkcases zien hoe de elektronische overheid kan werken en wat er voor nodig is om dit te realiseren.

e-Overheid

Burgers en bedrijven willen zaken met de overheid eenvoudig kunnen regelen waar en wanneer het hun uitkomt. Daarom verbeteren overheden gezamenlijk de dienstverlening met slimme en betrouwbare ict-oplossingen.

PKIoverheid

PKIoverheid is de naam die verbonden is aan de Public Key Infrastructure (PKI) die ontworpen is voor betrouwbare elektronische communicatie binnen en met de Nederlandse overheid.

Digitale Duurzaamheid

Digitale Duurzaamheid is een afdeling van het Nationaal Archief. Zij wil ervoor zorgen dat ook digitale overheidsinformatie goed bewaard en beheerd blijft.

C2TP

Het door de NIDV opgerichte C2TP treedt op als industriële coördinator om een optimaal aandeel te verkrijgen voor de Nederlandse industrie in alle projecten voor de ontwikkeling, aanschaf en instandhouding van C2 en ICT systemen op zowel de Nederlandse als de internationale defensiemarkt.

Public Sector research (Deloitte)

Our Public Sector research covers a range of topics including homeland security, e-Government, cost reduction, economic development, transportation, government reform, networked government, public-private partnerships and a wealth of other related issues. This sector is led by Bill Eggers, global director for Deloitte's Public Sector industry. Learn more by reading some of our most recent research via the links below.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-09T10:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.