Sun verbindt XML met Java voor web-bouwers

Sun slaat een brug tussen XML en Java. Daardoor wordt Java een doelmatig hulpmiddel voor de bouw van websites voor e-handel. Vorige week introduceerde Sun een interface die XML (Extensible Markup Language) verbindt met Java-applicaties.

De interface zorgt ervoor dat XML-browsers van Sun, IBM en Microsoft verwisselbaar zijn. Microsoft heeft een concurrerend product: Biztalk framework.
De definitieve versie van de XML Java interface is te downloaden van Suns website. Deze versie bevat nog enkelebug fixes, maar is volgens Sun wel stabiel genoeg. De interface moet een standaard onderdeel worden van Java.
Een XML-browser analyseert en leest XML-tekst in een applicatie, vergelijkbaar aan de manier waarop een webbrowser Html leest voor het genereren van webpagina's. Tot nu toe moeten ontwikkelaars software schrijven die Java verbindt met de browser. De meeste programmeurs die ontwikkelen met XML, werken met Java. Als XML direct in Java is ingebouwd, bespaart dat tijd en moeite.
XML gooit hoge ogen als de web-standaard voor online transacties. Terwijl Html, de taal voor website-bouw, een beperkt vocabulaire heeft, stelt XML ontwikkelaars in staat zelf hun taal uit te breiden. Daardoor kunnen ze applicaties bouwen die data uitwisselen, zoals prijs- en product-informatie. Veel industrieën kiezen XML om webapplicaties te bouwen voor e-zakendoen.
Verder werkt Sun aan technologie voor het toevoegen van Java-code aan webpagina's. Met de standaard XSL (Extensible Stylesheet Language) kunnen programmeurs makkelijk XML gebruiken om software te verbinden. Daarnaast wil Sun XML ondersteunen in Enterprise Java Beans. Komend kwartaal moet de eerste versie uitkomen van technologie die inzicht geeft in de structuur van een XML-document en vervolgens automatisch de Java-code genereert voor het programmeren van een functie. Ook formuleert Sun richtlijnen die vastleggen hoe ontwikkelaars Java en XML samen kunnen gebruiken. Het Oasis consortium, waarvan ook IBM en Oracle lid zijn, ondersteunt deze richtlijnen. Oasis wil een standaard formuleren voor XML waarmee bedrijven data naar elkaar toe kunnen sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.