Unit 4 zet overname van Agresso door

Het Sliedrechtse softwarebedrijf Unit 4 wil half december de overname van het Noorse Agresso af te ronden. Benodigde toestemmingen denkt het wel te verkrijgen.

Hoewel het bedrijf aanvankelijk aankondigde dat het minstens 90 procent van de aandelen Agresso wilde hebben, liet Unit 4 gisteren weten dat het toch genoegen neemt met de bijna 48 miljoen aandelen (ruim 85 procent) die de aandeelhouders tot nu toe hebben aangemeld.
Met de aankoop van het Noorse softwarebedrijf is een bedrag van omgerekend 380 miljoen guldden gemoeid. De transactie zal in aandelen worden voldaan, zo maakte Unit 4 in augustus bekend. Beide bedrijven houden zich bezig met computersystemen, waarbij ze zich sterk concentreren op Internet.
Helemaal definitief is de overname nog niet. Zo moet het Noorse ministerie voor handel en industrie nog toestemming geven voor de overname en ook Euronext moet nog toestemming geven voor de transactie, omdat Unit 4 aan de beurs genoteerd staat en achter het aandeel Unit 4 straks ook Agresso 'schuil' gaat. Maar het bedrijf verwacht bij beide autoriteiten geen problemen en denkt in de tweede helft van december de definitieve aankoop te kunnen bekendmaken.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.