'Website SP benut internet het beste'

De Socialistische Partij van Jan Marijnissen maakt van alle politieke partijen het beste gebruik van de mogelijkheden van internet.

Ook D66 en GroenLinks komen een heel eind. Aan de sites van de grote partijen PvdA, VVD en CDA schort daarentegen nog heel wat veel, vindt het Electronic Highway Platform Nederland (EPN).
Het EPN, dat het gebruik van internet wil bevorderen, vindt dat de partijsites over het algemeen zijn gericht op politieke insiders en niet op de gemiddelde kiezer. De SP is de uitzondering die de regel bevestigt. De website van de SP oogt attractief en geeft behalve informatie over de partij ook veel informatie over allerlei onderwerpen die de partij maatschappelijk relevant vindt. En dat zijn er zoals bekend heel wat.
Het platform wijst als voorbeeld voor hoe het beter kan naar de VS, waar het web een prominente rol heeft gespeeld in de verkiezingen. Behalve de handel in stemmen, riepen zowel Al Gore als George W. Bush hun kiezers op tot het voeren van eigen campagnes om stemmen te ronselen. Zo riep Gore zijn aanhangers op om allemaal een eigen 'Gore home page' te maken en via e-mails aan vrienden en bekenden de twijfelaars onder hen te bewerken om toch maar te gaan stemmen.
Volgens de Brabantse onderzoeker Schalken, die werkt aan een proefschrift over ICT en democratie, wordt vooral tussen de verkiezingen de kiezer op het web verwaarloosd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman