CMG-handboek mag als bewijs dienen

Vakbond CNV mag van de rechtbank in Haarlem het CMG-handboek CMG:Commander gebruiken als bewijsmateriaal. Dat heeft de rechter om vier uur vanmiddag bekend gemaakt.

De vakbond wil met onder meer deze interne gids aantonen dat CMG eindverantwoording heeft over gedetacheerde CMG'ers. Die gezagsverhouding maakt het volgens de bond onmogelijk de detacheerders te ontslaan als ware het uitzendkrachten.
 
De bond voert donderdag een kort geding tegen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), dat CMG onlangs vergunning gaf 108 bankzitters te ontslaan omdat het uitzendkrachten zijn. De bond vreest dat geen enkele detacheerder meer zeker kan zijn van z'n baan indien het CWI vasthoudt aan de ontslagvergunning.
 
Dienstverlener CMG hoopte tevergeefs vanmiddag via de rechter te voorkomen dat via de juridische procedure de interne handleiding openbaar wordt. De vakbond zou de gids daarnaast op onrechtmatige wijze verkregen hebben, zo stelde advocaat A. Lagemaat vanmiddag. De CNV had de ontslagbedreigde medewerkers per e-mail om de gids gevraagd. Medewerkers hadden de gids, op cd-rom, aan CNV gegeven. Het arbeidscontract verbiedt dit, aldus Lagemaat. "Dat is alle CMG'ers duidelijk."
 
CMG:Commander bevat volgens Lagemaat uiterst concurrentie-gevoelige informatie. "Het is een richtsnoer hoe CMG'ers projecten van A tot Z moeten uitvoeren." Volgens Lagemaat is de gids onder meer voor accountmanagers een "strikt vertrouwelijk hulpmiddel waarmee ze de slagingskans voor een offerte kunnen berekenen."
 
CNV-advocaat A. Schellart vond de eis van CMG overdreven. "We gebruiken de gids alleen voor de rechtbankprocedure en in het bezwaar tegen de ontslagvergunning van het CWI. Bij geen van deze procedures wordt de gids openbaar. Rechters en CWI-medewerkers zijn tot geheimhouding verplicht."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-07T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.