Smartphone Philips populair in San Diego

Philips biedt abonnees van het nutsbedrijf San Diego Gas and Electric de mogelijkheid diensten te regelen via de elektronische snelweg. Door middel van een smartphone kunnen mensen geld overboeken, berichten versturen, reisinformatie opvragen en boodschappen doen.

De intelligente telefoon, met een beeldscherm van circa 12 centimeter, staat in verbinding met een centrale computer die de benodigde gegevens verstrekt. Verder is de telefoon uitgerust met eensmart card reader, waardoor financiële transacties mogelijk zijn.
Om de nieuwe diensten aan te kunnen bieden is Philips een joint-venture aangegaan met het nutsbedrijf uit San Diego. Circa 30.000 telefoons zullen over de abonnees worden verspreid; de apparaten kosten driehonderd dollar per stuk, maar kunnen goedkoop worden gehuurd. Volgens Philips is er grote belangstelling voor de 'slimme telefoon'. Verhoudingsgewijs hebben nog maar weinig gezinnen een personal computer met een modem, omdat niet iedereen dit kan betalen. Een intelligente telefoon huren is evenwel voor bijna iedereen mogelijk, laat het bedrijf weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.