Intel geeft bug in Pentium toe

Chipfabrikant Intel heeft in een officiële reactie toegegeven dat er een bug zit in de Pentium Pro en Pentium II.

De drijvende-komma eenheid van deze processoren gaat de fout in bij het omzetten en afronden van zeer grote drijvende-komma cijfers naar integere getallen, zonder daarbij in alle gevallen de juiste fout-vlag mee te sturen (zie het Online IT-nieuws van woensdag 7 mei). Het probleem zou echter op te lossen zijn door aanpassingen in de software. Het concern ziet dan ook geen reden om de chips terug te roepen.
De officiële reactie op wat Intel aanduidt als het 'Flag Erratum' valt te lezen ophttp://www.intel.com/design/news/flag. De bug is nummer 62 op de Pentium Pro- en nummer 25 op de Pentium II-erratalijst. Intel wil niet oordelen over hoe ernstig de fout is; men laat dat over aan computerbouwers en software-ontwikkelaars. Wel zal men hulp bieden bij het herschrijven van programma's die beïnvloed worden door de bug. Ook zal het ontwerp aangepast worden, zodat nieuwe chips gevrijwaard zijn van de fout. Standaard Pentiums en Pentiums met MMX-technologie zouden geen last hebben van het Flag Erratum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.