Sun reanimeert Staroffice voor Mac OS

Sun Microsystems werkt aan een Macintosh-versie van zijn ingekochte pakket kantoorapplicaties Staroffice. Deze software was drie jaar geleden al verschenen voor het Mac-besturingssysteem, maar die uitvoering is toen al snel gesneuveld.

Sun zet echter zijn gewicht achter Staroffice om dat pakket op zoveel mogelijk platformen in de markt te krijgen en daarmee Office van aartsrivaal Microsoft te bestrijden. De groep ontwikkelaars voor Staroffice is al verdubbeld en zal binnenkort weer een forse uitbreiding krijgen.
De Macintosh-uitvoering is mogelijk op tijd gereed voor de lancering van de aanstaande Staroffice-opwaardering versie 5.2. Sun geeft echter nog geen concrete datum voor de komst van de Mac-variant. De vorige versie voor Apple's besturingssysteem was 4.0 en kwam in 1996 uit.
Sun heeft verder een aantal overeenkomsten op stapel staan met computerfabrikanten en softwareleveranciers in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Daaronder bevinden zich ook PC-producenten die Staroffice voorgeïnstalleerd zullen meeleveren op hun machines.
Ondanks de aanwinst van Suns Staroffice staat het Mac OS nog altijd onder druk. De Britse Apple Expo 2000 is na enkele weken onzekerheid nu toch nog geschrapt. Apple zelf trok zich in oktober terug van deze computerbeurs, aangezien het zijn evenementsactiviteiten wil concentreren op één Europese beurs. Daarmee nam het bedrijf ook de naam 'Apple Expo' mee.
Ondertussen doen er nog berichten de ronde over incompatibiliteitsproblemen tussen het nieuwe Mac OS 9 en enkele applicaties. Het besturingssysteem zelf is behoorlijk stabiel, maar blijkt nog altijd problemen te hebben met sommige oudere pakketten. Voorzichtigheid is dus geboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.