East-West wint OV-chipcard aanbesteding

Trans Link Systems heeft het consortium East-West - bestaande uit Accenture, MTRC Corporation, Thales en Vialis - beoordeeld als beste aanbieder voor de introductie van e-ticketing in het Nederlandse openbaar vervoer.

East-West en Trans Link Systems (TLS), een initiatief van Mobis en de vijf grootste vervoerbedrijven in ons land (NS, Connexxion, RET, HTM en GVB), starten nu de onderhandelingen om medio mei over te gaan tot gunning van de opdracht.
 
East-West gaat het hart van het systeem leveren en ook de implementatie verzorgen bij enkele grote OV-bedrijven. Het systeem voor elektronische OV-kaarten krijgt een open architectuur. Dat wil zeggen dat er smart cards, kaartlezers en poortjes van verschillende leveranciers aangesloten kunnen worden.
 
Het consortium My-Trans - bestaande uit EDS International, Cubic Transportation Systems en Siemens Nederland - heeft het dus niet gehaald. Volgens Jeroen Kok, directeur van Trans Link Systems (TLS) hebben East-West en My-Trans beide "uitstekende, goed uitgewerkte en concurrerende voorstellen gedaan." Om die reden wordt met My-Trans verder gesproken, om te zien welke bijdrage het nog aan het project kan leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.