Markt kan bedrijven, ceo’s en projecten aandragen

Computable past categorieën Awards aan

Ict-vaktitel Computable heeft voor 2014 een aantal categorieën voor de Computable Awards aangepast. Zo is er afscheid genomen van de categorie 'CIO van het jaar' en daarvoor in de plaats zijn de Cloud-aanbieder en Securityleverancier van het jaar gekomen. De categorie Netwerk- en Communicatieleverancier van het jaar is verbreed naar ICT-infrastructuurleverancier van het jaar, zodat ook de datacenterspelers mee kunnen dingen naar een eigen prijs.

De afgelopen jaren was de categorie CIO van het jaar steevast de minst populaire categorie. Van alle categorieën werden hiervoor de minste voordrachten gedaan, werd er het minst gestemd en wilden verschillende cio’s niet genomineerd worden of weigerden de eventuele prijs. Een veel gehoorde klacht was dat cio’s niet in persoon in aanmerking wilden komen voor een prijs omdat zij het ict-team aansturen dat de prestaties leverde. Voor Computable reden om met deze categorie te stoppen.

Security en cloud

Op de meest recente versie van de beurs InfoSecurity is Computable meerdere malen verzocht om bij de Computable Awards een aparte categorie op te zetten voor bedrijven die zich bezighouden met ict-beveiliging. Tot en met afgelopen jaar schaarden deze spelers zich vooral in de software- of netwerkcategorie, maar dit leverende eigenlijk nooit een genomineerde op, laat staan een winnaar. Doordat security een steeds breder en belangrijker vakgebied binnen de ict wordt, is er vanaf 2014 een eigen categorie opgezet.

Dat er vanaf 2014 ook een cloud-categorie wordt toegevoegd aan de Computable Awards, mag niet als een verrassing gelden. In 2013 heeft de cloud een enorme opmars gemaakt in Nederland en is dit een volwaardig ict-gebied geworden. In de categorie Cloud-aanbieder van het jaar kunnen organisaties meedoen dit zich richten op zaken als SaaS, IaaS of PaaS, maar ook mogen bijvoorbeeld hostingpartijen meedingen. Iedereen die iets in de cloud-keten doet mag voorgedragen worden: van leverancier tot aan de uitvoerende partner.

Datacenters in infrastructuurcategorie

Ook vanuit de datcenterhoek ontving Computable vragen in welke categorie er kon worden meegestreden. Deze partijen doken meestal in een projectcategorie op of deden mee in de mvo-categorie. Doordat Nederland wereldwijd de spil is op datacentergebied, heeft de redactie besloten de categorie Netwerk- en Communicatieleverancier van het jaar te verbreden naar ICT-infrastructuurleverancier van het jaar. In deze categorie horen dus naast datacenters en andere infrastructurele zaken ook de netwerk- en telecompartijen.

Voordragen voor Computable Awards 2014

Het proces om ceo’s, organisaties en projecten voor te dragen voor de Computable Awards 2014 is inmiddels gestart. Ga hiervoor naar de speciale aanmeldmodule.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-24T11:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.