Maarten Hillenaar treedt toe tot Awards-jury

Ict-vakmedium Computable voert een wijziging door aan de jury voor de Computable Awards 2014. Voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar neemt het stokje over van Mathieu Paapst. Hillenaar trekt in ieder geval het eerste kwartaal van 2014 uit om zich te beraden op zijn toekomst in de ict. Dit kan hij naar eigen zeggen goed combineren met de jurering.

‘Ik was vijf jaar Rijks-cio en dat was een boeiende en intensieve periode’, zegt Maarten Hillenaar. ‘Nu is het tijd de focus even te verleggen en te zien wat er allemaal in de ict-wereld gebeurt. In Nederland kan ik dat niet beter doen door zicht te krijgen op alle projecten, bedrijven, diensten en mensen waar de ict-community bijzonder belang aan hecht. Als jurylid van de Computable Awards 2014 zie ik die nu voorbij komen. Dat is handig, leuk en inspirerend.’

Nieuwe categorieën

Computable heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de categorieën voor de Computable Awards. Zo is er afscheid genomen van de cio-categorie en hiervoor in de plaats gaat Computable op zoek naar de beste cloud-aanbieders en securityleveranciers. Daarnaast is de categorie Netwerk- en Communicatieleverancier van het jaar verbreed naar ICT-infrastructuurleverancier van het jaar om zodoende ook de datacenterspelers een kans te geven op een award.

In de eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn er ongeveer veertig voordrachten gedaan voor de Computable Awards. Opvallend hierin zijn de vele voordrachten in de cloud-categorie. Maar ook de ict-infrastructuurleveranciers en ict-detacheerders weten hun weg naar Computable te vinden. De securityleveranciers moeten blijkbaar nog even wennen aan de kans die ze krijgen op een Computable Award, want in deze categorie zijn nog geen kandidaten voorgedragen. Voordragen voor de Computable Awards 2014 kan tot en met vrijdag 14 maart 2014 18.00 uur.

Onafhankelijke jury

Uit de ceo’s, organisaties en projecten die zijn voorgedragen selecteert de onafhankelijke vakjury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in november ontvangt. De samenstelling van de jury wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over de genoemde gebeurtenis, prestatie of project wel. De nominatieronde voor de Computable Awards 2014 sluit op vrijdag 14 maart 2014 om 18.00 uur. Een maand later start de stemronde voor Computable-lezers.

Hall of Fame

Kijk in de Hall of Fame wie er eerder een Computable Award wonnen.

Welke awards zijn er?

ICT-dienstverlener van het jaar

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Softwareleverancier van het jaar

Hardwareleverancier van het jaar

Cloud-aanbieder van het jaar

Securityleverancier van het jaar

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

ICT-detacheerder van het jaar

ICT-project van het jaar in de publieke sector

ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

CEO van het jaar

Draag hier je favoriete ceo, organisatie of project voor.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-13T10:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.