Computable Awards passeert 200 voordrachten

Winnaars Computable Awards 2013

Winnaars Computable Awards 2013

Er zijn inmiddels meer dan tweehonderd voordrachten gedaan voor de Computable Awards 2014. Hiermee ligt het aantal voordrachten iets achter op 2013. Daarnaast zijn er tussen de verschillende categorieën grote verschillen ontstaan in het aantal aanmeldingen. Er kan nog tot en met vrijdag 14 maart 2014 18.00 uur voorgedragen worden door de markt, daarna buigt de vakjury zich over alle aanmeldingen.

Op dit moment zijn de meeste voordrachten gedaan onder de ict-dienstverleners. De ict-projecten in de publieke sector volgen, met daar weer achter de ict-detacheerders. De ceo’s, hardwareleveranciers, securityleveranciers en ict-leveranciers voor het mkb daarentegen blijven wat achter.

Diversiteit onder cloud-aanbieders

Dit jaar is één van de nieuwe categorieën de Cloud-aanbieder van het jaar. De grote diversiteit aan voordrachten in deze categorie valt op. Grote softwareleveranciers die hun producten in of via de cloud aanbieden zijn voorgedragen, maar ook softwarehuizen die een tool in de cloud aanbieden doen mee. Darnaast zijn er verschillende leveranciers op het gebied van IaaS en PaaS in deze categorie terug te vinden.

Traditioneel ontvangt Computable redelijk veel voordrachten in de categorie Hardwareleverancier van het jaar, maar dat valt dit jaar wat tegen. Dit komt zeer waarschijnlijk doordat Computable nu ook op zoek gaat naar de beste ict-infrastructuurleverancier. Namen die voorheen binnen de hardwarecategorie waren terug te vinden, zijn nu in deze nieuwe categorie voorgedragen. Binnen de hardwaregroep mogen hardwareleveranciers worden voorgedragen waarvan de producten door eindgebruikers gebruikt worden, in de infrastructuurcategorie vallen de hardwareleveranciers waarvan de producten in onderdeel zijn van de totale ict-infrastructuur.

Partner van het jaar

Computable reikt in november 2014 voor het negende jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan organisaties, projecten en ceo’s die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Daarnaast wordt de Partner van het jaar Award uitgereikt aan een groep organisaties die binnen een ict-project succesvol met elkaar hebben samengewerkt. Deze prijs wordt toegekend door de redactie van Computable.

Lezers van Computable wordt gevraagd aan de hand van een gebeurtenis, prestatie of project dat hen het afgelopen jaar is opgevallen een partij uit de Nederlandse ict-sector voor te dragen voor een award. Dit kan via een speciale aanmeldmodule. Dit jaar zijn in de categorieën verschillende wijzigingen doorgevoerd. De cio-categorie is gestopt, daarvoor zijn een cloud- en securitycategorie teruggekomen en de netwerk- en communicatiecategorie is verbreed naar ICT-infrastructuurleverancier van het jaar.

Onafhankelijke jury

Uit de ceo’s, organisaties en projecten die zijn voorgedragen selecteert een onafhankelijke vakjury met daarin onder andere voormalig Rijk-cio Maarten Hillenaar  voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in november ontvangt. De samenstelling van de jury wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over de genoemde gebeurtenis, prestatie of project wel. De nominatieronde voor de Computable Awards 2014 sluit op vrijdag 14 maart 2014 om 18.00 uur. Een maand later start de stemronde voor Computable-lezers.

Hall of Fame

Kijk in de Hall of Fame wie er eerder een Computable Award wonnen.

Welke awards zijn er?

ICT-dienstverlener van het jaar

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Softwareleverancier van het jaar

Hardwareleverancier van het jaar

Cloud-aanbieder van het jaar

Securityleverancier van het jaar

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

ICT-detacheerder van het jaar

ICT-project van het jaar in de publieke sector

ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

CEO van het jaar

Draag hier je favoriete ceo, organisatie of project voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-05T10:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.