Computable Awards 2015

Computable zoekt ICT-projecten bij overheid

Ict-vakblad Computable zoekt voorbeelden van geslaagde ict-projecten bij de Nederlandse overheid. De vijf meest aansprekende projecten worden genomineerd voor de Computable Awards 2015. Het aanmelden voor de categorie ICT-projecten van het jaar bij de overheid kan tot en met 16 april 2015.

Projecten die in aanmerking komen voor de award zijn ict-projecten die te linken zijn aan het afgelopen jaar (2014 en begin 2015). Het mogen projecten zijn bij zowel de Rijksoverheid, als de Proviciale Staten en de regionale overheid. Hieronder vallen dus bijvoorbeeld alle ministeries, overheidsdiensten als UWV, Belastingdienst en RDW, de provincies en alle Nederlandse gemeenten.

De algemene vakjury van de Computable Awards 2015 beoordeelt elke voordracht met een cijfer. De tien organisaties met de hoogste gemiddelden worden uitgenodigd om op 23 april 2015, tijdens vakbeurs Overheid 360°, hun project te komen toelichting aan een speciaal geformeerde projectjury, die op basis van de toelichting bepaalt welke vijf projecten definitief voor de award genomineerd worden.

De projectjury bestaat uit specialisten op het gebied van ict bij overheidsorganisaties. In de jury zitten Willem Beelen, market sales director Public Sector & Healthcare bij Atos en hoofdredacteur van Gov magazine, Hans Reterink, managing consultant bij Berenschot, Robert van Vliet, senior communicatieadviseur en directeur bij InterCity Consultancy en Eric de Kluis, hoofdredacteur van Binnenlands Bestuur. Maarten Hillenaar, oud Rijks-cio en tegenwoordig principal consultant bij PBLQ, versterkt vanuit de algemene jury het gezelschap.

Onderbouwing

De overheidscategorie is de laatste categorie bij de Computable Awards 2015 waarvoor voorgedragen mag worden. Een voordracht dient een onderbouwing te bevatten van het ict-project, bijvoorbeeld op basis van innovatie/originaliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, behaalde resultaten ten opzichte van de business case vanuit klantperspectief, en er wordt gekeken naar de klantreferentie.

Het aandragen van kandidaten voor de categorie ICT-projecten bij de overheid kan tot en met 16 april 2015. Op 19 april maakt Computable bekend wie er geselecteerd zijn voor de presentatieronde tijdens Overheid 360°. De presentaties duren circa tien minuten per kandidaat en zijn open voor publiek. De eerste vijf kandidaten presenteren van 14.40 tot 15.10 uur en na een korte pauze volgt de tweede reeks van vijf tussen 15.20 en 16.30 uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh zoete ironie... Ict-vakblad Computable zoekt voorbeelden van geslaagde ict-projecten bij de Nederlandse overheid.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er ondanks een ernstige hoeveelheid mislukte ICT projecten bij de overheid er zeker een aantal bij moeten zitten die wel netjes zijn voorgesteld, ingericht en op tijd opgeleverd. Wanneer dat niet zo is, is er namelijk sprake van een zeer ernstig probleem, wat weer voor de nodige vragen zal zorgen!

Maar ik geef een ieder graag het voordeel van de twijfel. Dus,kom maar op met die "succes stories", Computable zet u graag in het zonnetje zoals u ziet!

het loopt al storm hier zie ik... Ofwel de ambtenaren hebben een strikte geheimhouding voor hun succesverhalen, hebben geen zin of tijd (het zijn ambtenaren) of... heel misschien zijn er weinig succesverhalen.


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-27T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.