Computable Awards 2015

Computable nomineert project Meander MC

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum werken sinds dit jaar met een speciaal voor hen ontwikkelde app en tablet. Hiermee kunnen zij eenvoudiger al hun dagelijkse waarnemingen en metingen bij de patiënt direct registreren in het elektronisch patiëntendossier. Het project in samenwerking met Dell is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ict-project van het jaar in de zorg.

In totaal mochten tien projecten pitchen voor de projectjury op 19 maart. Afgelopen vrijdag 3 april werd bekend gemaakt welke vijf projecten officieel zijn genomineerd Alle tien de projecten worden momenteel op Computable.nl nader beschreven.

De Windows 8 app is geïnstalleerd op Dell-tablets van klein formaat (Venue 8 Pro), zodat ze passen in de uniformzakken van verpleegkundigen. Behalve direct registreren hebben verpleegkundigen van het Meander MC actuele gegevens van de patiënt uit het epd altijd bij de hand ongeacht waar deze gegevens zijn vastgelegd. Ook vragen die de verpleegkundige heeft voor de specialist kunnen direct in het epd worden opgeslagen. Als een specialist een opdracht voor de verpleegkundige in het epd noteert, ziet de verpleegkundige dit direct in de app. Bovendien wordt het zogenoemde 'loopbriefje' waarop de verpleegkundigen aantekeningen maakt met de app verleden tijd.

De case van het Meander Medisch Centrum en Dell is eerder verschenen op Computable. Lees het complete verhaal: Meander-ziekenhuis werkt met app en tablet.

Computable Awards 2015

Op vrijdag 3 april 2015 maakte Computable bekend welke projecten officieel genomineerd zijn voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. Ict-projecten van het jaar bij de overheid kunnen nog tot en met 16 april worden voorgedragen. Meer informatie is te vinden via Computable Awards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-09T13:14:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.