Computable Awards 2015

Computable nomineert 5 cloud-aanbieders

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert Amazon, Mendix, Microsoft, Salesforce.com en Sentia in de categorie Cloud-aanbieder van het jaar. Nadat elk jurylid onafhankelijk van elkaar de ingediende organisaties voor deze categorie had beoordeeld, kwamen zij bij elkaar om de best beoordeelde organisaties te bespreken. Hieruit is deze top vijf gekomen.

In totaal ontving Computable in deze categorie 21 cloud-aanbieders. De onafhankelijke vakjury heeft elke aanmelding beoordeeld en de in hun ogen beste vijf cloud-aanbieders zijn genomineerd voor de award Cloud-aanbieder van het jaar. Dit zijn de vijf genomineerde cloud-aanbieders:

Amazon
Zeg je cloud computing, dan zeg je Amazon. Als er één organisatie cloud spreekt, cloud denkt of cloud ademt, dan is dat Amazon. Als we kijken naar de zakelijke cloudtoepassingen van Amazon, dan draait het vooral om Amazon Web Services (AWS). Onbewust maken we allemaal dagelijks gebruik van dit in de cloud geparkeerde serverpark: streamen via Netflix of Spotify, boeken via Airbnb en struinen over Pinterest, het wordt mogelijk gemaakt door Amazon.

Mendix
De Mendix AppCloud brengt data, eindgebruikers, business-analisten, ontwikkelaars en partners samen in een uniforme cloud-omgeving. De AppCloud biedt een centrale plek in de cloud voor teams vanuit de gehele organisatie en daarbuiten om zelf applicaties te ontwikkelen, te delen en te gebruiken, zonder afhankelijk te zijn van traditionele it-middelen. Mendix levert hiermee een fundamenteel andere manier waarop moderne bedrijfsapplicaties gebouwd, gedeeld en gebruikt worden.

Microsoft
Microsoft heeft ook dit jaar belangrijke stappen gezet met zijn cloud-strategie. Zo heeft Microsoft de eerste Azure-businesspartners erkend in de ‘Graduation Party’. Deze partners kunnen zelfstandig volledige Microsoft Azure-cloud-diensten aan hun klanten bieden.

Salesforce.com
Salesforce.com, het customer success platform, introduceerde op 13 oktober 2014 Wave, de Salesforce Analytics Cloud. Wave is het eerste cloud analytics-platform waarmee iedere zakelijke gebruiker makkelijk data kan onderzoeken, nieuwe inzichten kan opdoen en direct actie kan ondernemen, vanaf elk apparaat.

Sentia
It-dienstverlener Jitscale introduceerde in juni 2014 de J-Cloud, een volledig Nederlandse public enterprise IaaS. Deze high performance cloud, gebaseerd op Openstack, richt zich op enterprise-ondernemingen die op zoek zijn naar een locatie in Nederland om hun bedrijfskritische data veilig op te slaan. Vanaf 1 januari 2015 zijn Jitscale en Sentia samen verder gegaan onder één naam: Sentia. De inzending kwam vanuit Jitscale, maar de nominatie vindt plaats onder de naam van Sentia.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste cloud-aanbieder van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-18T11:54:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.