Computable Awards 2015

Computable nomineert 5 hardwareleveranciers

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert Apple, Dell, HP, Lenovo en Samsung in de categorie hardwareleverancier van het jaar. Elk jurylid beoordeelde alle ingediende organisaties. Hierna kwamen zij bij elkaar om vijf organisaties te nomineren op basis van de top tien best beoordeelde hardwareleveranciers.

De vakjury is van mening dat alle vijf genomineerde hardwareleveranciers volledig terecht waren ingediend. De juryleden zijn van mening dat een hardwareleverancier zich voldoende moet laten zien in de markt om kans te maken op een nominatie. De onafhankelijke vakjury heeft elke aanmelding beoordeeld en de in hun ogen beste vijf hardwareleveranciers genomineerd voor de award hardwareleverancier van het jaar. Dit zijn de vijf genomineerde leveranciers:

Apple
Na een jarenlange verbouwing is het Rijksmuseum in Amsterdam in 2014 heropend. Onderdeel van de verbouwing was ook de vernieuwing van de ict. Het Rijksmuseum koos ervoor om voor de ict-vernieuwing hardware te gebruiken van Apple. Er werden iPads aangeschaft voor in de bibliotheek van het Rijksmuseum, maar deze tablets worden nu ook gebruikt bij de special collection van het museum.

Dell
Dell werd in 1984 opgericht door Michael Dell met slechts duizend dollar en met als doel het verbeteren en vereenvoudigen van technologie. In 2014 vierde de hardwareleverancier alweer zijn dertigste verjaardag met een mooi verleden om op terug te kijken en een mooie toekomst voor de boeg. De nominatie heeft dan ook betrekking op het werk dat Dell tot op heden heeft voortgebracht.

HP
HP is al veertien jaar de hardware- en werkplekleverancier van Shell. In 2014 werd het contract voor een nieuwe vijf jaar verlengd. Met het vernieuwde contact levert HP nu meer dan 150.000 producten aan Shell. Producten die HP aan Shell levert, zijn onder andere pc's, tablets, randapparatuur, printers, workstations, servers en opslag- en netwerk-hardware.

Lenovo
Lenovo timmert als hardwareleverancier goed aan de weg en verovert een steeds groter marktaandeel in de pc-markt. Op 2 april 2014 maakte het bedrijf bekend dat hun nieuwe Thinkpad X1 Carbon ultrabook en de Thinkvision LT2934z panoramische monitor de prestigieuze Red Dot ‘Best of the Best’ product design award 2014 hebben gewonnen.

Samsung
Samsung investeert in 2015 ruim honderd miljoen dollar in de gemeenschap van internet of things (IoT)-ontwikkelaars. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil dat vanaf 2017 alle televisies klaar zijn voor het internet of things. Binnen vijf jaar geldt dat voor alle hardware die Samsung aanbiedt. Dit zal de beschikbaarheid van IoT-apparaten in de markt versnellen.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste hardwareleverancier van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-19T11:55:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.