Computable Awards 2015

Computable nomineert infrastructuurleveranciers

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert AMS-IX, Cisco, Huawei, Leaseweb en Switch Datacenters in de categorie Ict-infrastructuurleverancier van het jaar. Elk jurylid beoordeelde alle ingediende organisaties. Hierna kwamen zij bij elkaar om vijf organisaties te nomineren op basis van de top tien best beoordeelde ict-dienstverleners. Hieruit is deze top vijf gekomen.

In totaal werden er 28 ict-infrastructuurleveranciers aangemeld voor de Computable Awards 2015. De verschillende leveranciers zijn om uiteenlopende redenen genomineerd. Zo is de rol die AMS-IX wereldwijd speelt bewonderenswaardig volgens de jury. Ook worden de privaat-publieke samenwerking en de maatschappelijk relevante doelstelling van zowel Cisco als Huawei geprijsd. Daarnaast is de jury zeer te spreken over de inzet op klimaatneutraliteit en duurzaamheid bij Switch Datacenters en de donatie aan een open source-project van Leaseweb.

AMS-IX
Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. Ams-IX koppelt zo'n 650 netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders en datacenters aan elkaar. Ams-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de digitale economie.

Cisco
Cisco gaat de komende drie jaar projecten van het MediaLAB Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam ondersteunen, met als doel de samenwerking in het Amsterdam Creative Industries Network te versterken. Cisco stelt technische faciliteiten beschikbaar, zoals Telepresence (hoogwaardige videoconferencing) voor internationale samenwerking, en geeft studenten toegang tot experts.

Huawei
Huawei tekende op 2 april 2014 een overeenkomst met de Technische Universiteit Delft om de Huawei Authorized Network Academy (HANA) te starten. Huawei en de universiteit hebben als doel de vaardigheden van de studenten te verbeteren en onderwijs en innovatie te bevorderen door middel van dit partnerschap.

Leaseweb
Het Debian Project, ontwikkelaar van een van de eerste OS-distributies (operating system) uit de Linux-geschiedenis, heeft gekozen voor LeaseWeb Nederland om de hosting-infrastructuur te verzorgen voor het wereldwijd beschikbare Debian OS Snapshot Archief. De geleverde infrastructuur biedt een capaciteit van tachtig terabyte, met ruimte om verder te groeien.

Switch Datacenters
Switch Datacenters heeft zijn capaciteit uitgebreid door de aankoop van het voormalige ABN Amro datacenter in Woerden. Het datacenter wordt ingezet door een van de grootste cloud providers ter wereld. De nieuwe locatie van Switch Datacenters gaat fungeren als twin datacenter voor het bestaande Switch Datacenter in Amsterdam.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ict-dienstverlener van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:57:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.