Computable Awards 2015

Computable nomineert 5 securityleveranciers

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert de Cyber Threat Alliance, Fortinet, Fox-IT, F-Secure en Vasco in de categorie 'Securityleverancier van het jaar'. Elk jurylid beoordeelde alle ingediende organisaties. Hierna kwamen zij bij elkaar om vijf organisaties te nomineren op basis van de top tien best beoordeelde securityleveranciers. Hieruit is deze top vijf gekomen.

In totaal werden er 23 securityleveranciers ingediend binnen deze categorie. De jury had binnen deze categorie snel de top vijf vastgesteld. De genomineerde securityleveranciers zijn het afgelopen jaar op verschillende manieren succesvol geweest. De jury waardeert bijvoorbeeld de security-aanpak van de Cyber Threat Alliance, omdat de aanpak van cybercrime beter gaat als er binnen de industrie wordt samengewerkt. Daarnaast prijst de jury het proactieve karakter van de securitytechnologie van Fortinet en de leidende positie in security van Fox-IT. Verder stimuleert F-Secure de openheid en vrijheid van het internet en realiseert Vasco de veilige beschikbaarheid van medische gegevens.

Cyber Threat Alliance
Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder. Om deze aanvallen voor te kunnen blijven, is diepgaand en up-to-date inzicht in de ontwikkeling van cyberdreigingen essentieel. Daarom heeft Intel Security, samen met Fortinet, Palo Alto Networks en Symantec, de Cyber Threat Alliance (CTA) opgericht.

Fortinet
Fortinet heeft met de Fortigate-appliances het netwerk beveiligd van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. De Fortigate is een next generation-firewall en controleert bij Ajax meer dan negentienhonderd applicaties. Ze bieden bovendien realtime bescherming tegen bestaande en nieuwe internetbedreigingen.

Fox-IT
Na een uitgebreid selectieproces koos het ministerie van Defensie op 4 maart 2014 voor Fox-IT voor de realisatie van een electronic key management system (ekms). Doel van dit project is het effectiever en efficiënter maken van de communicatiebeveiliging van Defensie door het beheer van versleutelingsapparatuur en bijbehorende digitale sleutels te automatiseren.

F-Secure
F-Secure heeft de broncode van locatiedienst Lokki aan de open source-gemeenschap overhandigd. Door de overhandiging is het nu voor iedereen mogelijk de software gratis in nieuwe locatiediensten en in apps te gebruiken. Het is ook een mogelijkheid een open source-gemeenschap op te zetten rondom het delen van locaties waarbij beveiliging en privacy in acht worden genomen.

Vasco
E-Zorg beheert het grootste zorgnetwerk van Nederland. De organisatie biedt zorgverleners een platform en netwerkinfrastructuur om informatie uit te wisselen. Vasco heeft met de Digipass-technologie een beveiliging gerealiseerd die is gebaseerd op een sterke twee-factor authenticatie.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste Securityleverancier van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T11:50:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.