Computable Awards 2015

Computable nomineert 5 softwareleveranciers

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert Adobe, Hippo, IBM, Oracle en Red Hat in de categorie ‘Softwareleverancier van het jaar'. Elk jurylid beoordeelde alle ingediende organisaties. Hierna kwamen zij bij elkaar om vijf organisaties te nomineren op basis van de top tien best beoordeelde softwareleveranciers. Hieruit is de volgende top vijf tot stand gekomen.

In totaal werden er 24 softwareleveranciers ingediend voor een Computable Award-nominatie. Na het individueel beoordelen van de softwareleveranciers, kwam hier een duidelijke top vijf uit. De jury was het er met elkaar over eens dat het 25-jarig jubileum van Adobe’s Photoshop een nominatie waard is. Verder prijst de jury Hippo voor het aantonen dat Nederlandse ict-producten en -leveranciers wereldwijd hun mannetje kunnen staan. Ook was de jury onder de indruk van het effect van de predictive analytics-software van IBM op de verhoogde verkoop van producten van hun klant. Het werk van Oracle wordt geprijsd omdat het de kwaliteit van de zorg verhoogt. Tot slot verdient Red Hat een nominatie om zijn bijdrage aan de groei en adoptie van open source.

Adobe
Adobe Photoshop, de beeldbewerkingssoftware die creativiteit in het digitale tijdperk continu blijft herdefiniëren, werd op 19 februari 2015 25 jaar. Het succes van Photoshop heeft Adobe in staat gesteld om de creatieve industrie de meest uitgebreide tools te bieden. Geen enkel ander bedrijf bedient de creatieve industrie met zo’n breed scala aan producten en diensten.

Hippo
De Amsterdamse softwaremaker Hippo heeft een grote licentiedeal gesloten met EMC Documentum, onderdeel van EMC. Hoewel er geen sprake is van een exclusieve deal, is het cms van Hippo het enige dat EMC verkoopt. Hippo werd zelf benaderd door de softwarereus. Door de samenwerking in de Verenigde Staten verwacht men meer vaart te kunnen maken op het continent.

IBM
Amsterdam Marketing wilde meer inzicht krijgen in het gedrag van toeristen die naar de Metropool Amsterdam komen. Door predictive analytics software van IBM heeft het bureau nu beter inzicht en kan het beter inspelen op trends in toeristengedrag. Met de informatie kunnen promotiecampagnes en kortingen nu beter worden getimed, maar ook kan er invloed worden uitgeoefend op de momenten waarop populaire musea of attracties worden bezocht en deze dus niet overspoeld raken door bezoekers.

Oracle
Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC) wil genoomonderzoek versnellen en therapie op maat (personalized medicine) verder ontwikkelen. Erasmus MC koos voor Oracle Health Sciences Translational Research Center, omdat de organisatie vindt dat dit platform bij uitstek geschikt is voor haar medewerkers om snel genotypische en fenotypische gegevens uit meerdere interne en externe bronnen schaalbaar te analyseren.

Red Hat
Red Hat heeft voor de European Space Agency (ESA) de ESA-cloud ontwikkeld. Dit is een on-premise, private cloud infrastructuur waarmee de gebruikersgemeenschap van de ruimtevaartorganisatie kan profiteren van geavanceerde it-diensten. De ESA-cloud infrastructuur maakt gedeeltelijk gebruik van Red Hat Enterprise Linux en heeft bewezen flexibel en betrouwbaar te zijn.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste softwareleverancier van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb met Hippo CMS 7.8 gewerkt, ik heb ook met andere CMS systemen gewerkt zoals PrestaShop en dotCMS, ik heb voor Hippo gekozen vanwege zijn laagdrempelligheid.

Bij Hippo komt MVC geheel tot zijn recht, en de flexibiliteit die dor de Console geboden wordt om functionailiteit eenvoudig toe te voegen is voor mij de reden.

Hippo is de beste cms-systeem tot nu.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T11:57:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.