Wie heeft het beste ICT-project in het onderwijs?

School

Computable is op zoek naar opvallende, succesvolle en innovatieve ict-projecten in het onderwijs voor de Computable Awards 2016. Vorig jaar startte Computable voor het eerst met awards voor ict-projecten in verschillende branches. De beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb passeerden de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Ook dit jaar reikt Computable awards uit aan ict-projecten in deze branches. Zowel projecten in lager, middelbaar en hoger onderwijs, als bij universiteiten, aan onderwijs gelieerde onderzoeksinstellingen en alle overige onderwijsinstellingen mogen meedoen aan deze competitie.

De winnaar van de vorige editie was het project LARS (Leerlingen App Rijd Samen), dat werd uitgevoerd door Pink Valley van PinkRoccade Local Government. Het project kwam tot stand doordat een vader zijn twijfels had over het taxivervoer voor zijn zoon die twintig kilometer verderop op een school voor speciaal onderwijs zat. Het taxibusje was vaak leeg en dat betekent weinig sociale contacten voor zijn zoon. Op de route naar school woonden wellicht nog meer kinderen. Er werd een eigen dienst opgezet waarbij ouders via een simpele app hun kinderen kunnen aanmelden voor een ritje naar school of juist naar huis. Een Uber voor leerlingen.

De app LARS werd gebouwd door Pink Valley, van PinkRoccade en is vernoemd naar de zoon waarom het allemaal begon: Lars. Het project is een voorbeeld van hoe creatief denken kan leiden tot een oplossing die simpel is in opzet, maar effectief in gebruik. Het haalt mensen uit een kwetsbare doelgroep uit hun isolement. Kinderen kunnen met deze app makkelijk van school naar huis komen, maar kunnen ook tot afspraken komen om bij elkaar te spelen. Ouders onder elkaar runnen de service, de school speelt een centrale rol in de coördinatie.

Pitch

Dit jaar maken nieuwe projecten kans op de award. Onderwijsprojecten kunnen tot en met 13 maart 2016 worden ingediend. Ken jij mooie projecten in het onderwijs of ben je zelf betrokken geweest bij een project? Draag deze dan voor via het Computable-platform en laat weten waarom dit project kans maakt op een Computable Award. Laat vooral weten wat dit project geslaagd en innovatief maakt en wat de toegevoegde waarde is voor de bedrijfsvoering, wat de impact van het project op de business is/was, wat en hoe groot waren de risico's van het project op de business en hoe complex het project was.

Op 1 april 2016 mag de top tien zijn project pitchen voor de projectjury. Dit jaar organiseert Computable de presentatieronde in zijn eigen Arena in het Utrechtse Beatrixgebouw op de zesde verdieping. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de vrijdagmiddagborrel aanschuiven.

Aandragen

Draag nu projecten aan voor het ict-project van het jaar in het onderwijs en wie weet zien we deze terug als winnaar van een Computable Award op 1 in november 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T10:11:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.