Succesvolle ICT-projecten bij overheid gezocht

Computable Awards 2016

Dit artikel delen:
Onderzoek security

Computable zoekt het meest succesvolle ict-project bij de overheid. Dit voor de elfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen worden uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Dit jaar worden de prijzen op 1 november uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. De overheidsprojecten kunnen nog tot en met zondag 10 april worden aangedragen.

Vorig jaar startte Computable voor het eerst met prijzen voor ict-projecten in verschillende branches. De beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb passeerden de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury.

In de categorie ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ won vorig jaar de online aangiftetool van de Belastingdienst. Voor dit project heeft de Belastingdienst in opdracht van de Belastingtelefoon het twintig jaar oude aangifteprogramma vervangen door Online Aangifte. Deze tool moest gemak voor de burger realiseren met een goede performance. Dit is naar eigen zeggen bereikt: de doorlooptijd van het formulier is met 50 procent verkort en de kosten zijn met 25 procent verlaagd.

Voordrachten

Ook dit jaar reikt Computable awards uit aan ict-projecten in deze branches, waaronder bij de overheid. Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet het project afgelopen jaar zijn uitgevoerd bij de Rijksoverheid, de Provinciale Staten, de regionale overheid of semi-overheidsinstellingen. Hieronder vallen ook alle ministeries, overheidsdiensten als UWV, Belastingdienst en RDW, de provincies, alle Nederlandse gemeenten en zelfstandige bestuursorganen.

In de voordracht moeten de volgende vier punten goed worden onderbouwd: Wat is de toegevoegde waarde voor de bedrijfsvoering? Wat is/was de impact van het project op de business? Wat en hoe groot waren de risico's van het project op de business? Hoe complex was het project? Ict-projecten binnen de overheid kunnen tot en met zondag 10 april worden ingediend.

Pitches

De top tien ict-projecten bij de overheid mogen op 29 april pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena in het Utrechtse Beatrixgebouw van Jaarbeurs op de zesde verdieping. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Aandragen

Draag nu een ict-project bij de overheid aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award in november 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-05T08:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.