Computable maakt winnaars Awards 2016 bekend

Computable Awards 2016

Zojuist zijn alle winnaars van de Computable Awards 2016 bekend gemaakt. CGI, de Universiteit van Amsterdam, IBM en Microsoft wisten allemaal twee awards in de wacht te slepen. De meest opvallende winnaar in een leverancierscategorie was geen leverancier maar een onderwijsinstelling: de TU Delft. Ook het ICT-project van het jaar in het MKB leverde een verrassende winnaar van buiten de ict-branche op: het advocatenkantoor Van Benthem & Keulen. RTL Z-presentatrice Hella Hueck presenteerde de spectaculaire awardsshow.

Onder winnaars waren een aantal bekende die eerder ook al Computable Awards in de wacht wisten te slepen. CGI, Exact, Fox-IT, iSense ICT Professionals, KPN, Michael Page, Microsoft en Samsung wisten de voorgaande jaren in dezelfde categorie of een andere ook al te winnen.

IBM wist in twee projectcategorieën, wel in samenwerking met andere partijen, een award in de wacht te slepen. In de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs wist het samen met de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam zelfs de hoogste gemiddelde score van alle genomineerden te behalen. Ook speelde IBM samen met Micro Focus een rol bij de uitfasering van het Unisys-mainframe bij SNS Bank, inmiddels Volksbank geheten. Dit project won de redactionele prijs 'Partnerproject van het jaar'.

Andere opvallende winnaars zijn er ook. Zo werd The Analytics Academy, een initiatief van de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en Ortec, de favoriete ict-opleider en werd TU Delft samen met het Europese Envision-project uitgeroepen tot ict-leverancier van het jaar voor het mkb. Knap voor een onderwijsinstelling, die met het interactieve platform Business Makeover een verzameling tools, informatie, een netwerk, ondersteuning en een community biedt die het Europese midden- en kleinbedrijf helpt om hun businessmodellen te innoveren.

Dit jaar werd voor het eerste de award voor Digital Innovation of the Year uitgereikt. De genomineerden en de winnaar werden volledig door de jury bepaald. Philips HealthTech werd tot winnaar uitgeroepen voor de manier waarop er digitalisering wordt doorgevoerd, zeker nadat het oorspronkelijke bedrijf Philips werd opgedeeld in twee verschillende bedrijven.

Winnaars Computable Awards 2016

Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT: Michael Page

ICT-opleider van het jaar: The Analytics Academy van Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en Ortec

ICT-detacheerder van het jaar: iSense ICT Professionals

ICT-dienstverlener van het jaar: CGI

Cloud-aanbieder van het jaar: Microsoft

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB: TU Delft/Envision

Hardwareleverancier van het jaar: Samsung

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar: KPN

Softwareleverancier van het jaar: Exact

Securityleverancier van het jaar: Fox-IT

Digital company van het jaar: Microsoft

ICT-project van het jaar in de zorg: Deventer Ziekenhuis en Mint Solutions (Herkennen medicatie met MedEye)

ICT-project van het jaar in het onderwijs: Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Exacte Wetenschappen) en IBM (Watson Innovation Course)

ICT-project van het jaar bij de overheid: Ministerie van Economische Zaken (Aerius)

ICT-project van het jaar in het MKB: Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat en Brandwave (Transitievergoeding-app)

ICT-project van het jaar in het grootbedrijf: DHL Parcel Benelux, DIKW en MarkLogic (Nieuw, rapid-response, consumer-facing track & trace-systeem)

Digital Innovation of the year: Philips HealthTech

CEO van het jaar: Ron de Mos (CGI)

Nederlandse start-up van het jaar: StartMonday

Partnerproject van het jaar: SNS Bank, IBM en Micro Focus (Afscheid van Unisys-mainframe)

Video-impressie

Computable Awards 2016

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

akelig dat lijstje.
Michael Page, daarmee begint het al :-)
Microsoft en Isense ?
Maar goed. UWV wint Accenture Innovation Award, dus zoveel bedrijven zoveel ..

Zelf was ik ooit werknemer van het jaar.
Mezelf genomineerd en zo ingevuld op LinkedIn.
Bij een screening voor een bedrijf vroeg ik nog of ik dat moest bewijzen. Dat hoefde niet. Ze wilden wel weten hoe ik mijn huis gefinancierd had. Voor het geval dat ..
of zoiets.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-01T22:30:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.