Succesvolle ICT-projecten bij overheid gezocht

Inschrijven kan tot en met 9 maart 2017

Dit artikel delen:
Aerius

Computable Awards 2016-winnaar in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid: Aerius van het ministerie van Economische Zaken.

Computable zoekt het meest succesvolle ict-project bij de overheid. Dit voor de twaalfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen worden uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Dit jaar worden de prijzen op 31 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. De overheidsprojecten kunnen nog tot en met donderdag 9 maart 2017 worden aangedragen.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder de overheid. Om in aanmerking te komen voor de overheidsprijs, moet het project afgelopen jaar zijn uitgevoerd bij de rijksoverheid, de Provinciale Staten, de regionale overheid of semi-overheidsinstellingen. Hieronder vallen ook alle ministeries, overheidsdiensten als UWV, Belastingdienst en RDW, de provincies, alle Nederlandse gemeenten, zelfstandige bestuursorganen, et cetera.

Voordrachten

In de voordracht moeten de volgende vier punten goed worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project (max. 500 woorden), de complexiteit en/of risico's in/van het project (max. 200 woorden), de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant (max. 200 woorden) en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project (max. 200 woorden) Ict-projecten binnen de overheid kunnen tot en met donderdag 9 maart worden ingediend.

De top tien ict-projecten bij de overheid mogen op 21 april pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Winnaar 2016

In de categorie ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ won vorig jaar het ministerie van Economische Zaken met het project Aerius. Dit traject kende een grote technische complexiteit en ook 'stakeholder management' in een dynamische omgeving van wet- en regelgeving die in de looptijd van het traject de beoogde doelstelling direct en indirect beïnvloeden. Alleen al het alignment van verschillende departementen en belanghebbenden was een groot karwei.

Het project Aerius laat zien hoe ict-mogelijkheden bij kunnen dragen aan een betere dienstverlening van overheid aan het mkb en de burgers. Iedereen weet dat het aanvragen van een vergunning een traject is met veel administratieve stappen die tijd in beslag nemen. Maar met Aerius behoort dit tot verleden, aldus EZ.

Awards

In het Computable Awards-traject passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast wordt er ook een award uitgereikt in de categorie Digital Innovation of the Year. Hiervoor komen projecten in aanmerking die draaien om een digitale transformatie, maar ook projecten waarin ontwikkelingen als virtual of augmented reality, artificial intelligence, robotica, sensoren, internet of things, et cetera centraal staan, maken kans op deze prijs. De prijs gaat naar de eindgebruikersorganisatie waar het project is gedraaid. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Philips HealthTech.

Aandragen

Draag nu een ict-project bij de overheid aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 31 oktober 2017. Overigens kan er net als in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid ook in de elf bedrijfscategorieën en in de categorie CEO van het jaar tot en met 9 maart 2017 voorgedragen worden. In de overige categorieën kan er langer voorgedragen worden, na 9 maart wordt iedere week steeds één aanvullende categorie gesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijven zoeken, blijven zoeken, ...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-13T10:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.