Gezocht: succesvolle ICT-projecten in de zorg

Inschrijving open tot en met 6 april

Dit artikel delen:
Computable Awards 2016, winnaar het Deventer Ziekenhuis met MedEye

Computable Awards 2016, winnaar het Deventer Ziekenhuis met MedEye

Computable zoekt het succesvolste ict-project in de Nederlandse zorgmarkt. Dit voor de twaalfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen zijn te winnen door bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De prijsuitreiking vindt plaats op 31 oktober in het Beatrixgebouw in Utrecht. De ict-projecten in de zorg zijn nog tot en met 6 april aan te dragen.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder de zorgmarkt. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor de Nederlandse zorgmarkt. Het kan daarbij gaan om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Voordrachten

In de voordracht moeten de volgende vier punten worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project (max. 500 woorden), de complexiteit en/of risico's (max. 200 woorden), de toegevoegde waarde voor de in- of externe klant (max. 200 woorden) en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project (max. 200 woorden). Ict-projecten binnen de zorg zijn tot en met donderdag 6 april in te dienen.

De top tien ict-projecten in de zorg mogen op vrijdag 19 mei voor een projectjury pitchen. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Winnaar 2016

In de categorie ‘ICT-project van het jaar in de zorg’ won vorig jaar het Deventer Ziekenhuis met de implementatie van MedEye. Met deze tool verhoogt het ziekenhuis de veiligheid en juistheid bij het toedienen van medicijnen. MedEye herkent alle medicatie en stelt de verpleegkundigen daadwerkelijk in staat om medicatiefouten te herkennen, te stoppen en te voorkomen.

In de ziekenhuizen gaat bij medicatieverstrekking in twintig procent van de gevallen iets fout met betrekking tot dosering, patiënt en tijdstip. Naast aandacht voor patiëntveiligheid in het algemeen vergen wet- en regelgeving steeds meer alertheid van apotheker en verpleegkundigen. Het Deventer Ziekenhuis besloot na een uitgebreide test om MedEye integraal te gaan gebruiken.

Awards

In het Computable Awards-traject passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast wordt er ook een award uitgereikt in de categorie Digital Innovation of the Year. Hiervoor komen projecten in aanmerking die draaien om een digitale transformatie, of waarin ontwikkelingen als virtual of augmented reality, artificial intelligence, robotica, sensoren en internet of things centraal staan. De prijs gaat naar de eindgebruikersorganisatie waar het project is gedraaid. Deze prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Philips HealthTech.

Aandragen

Draag nu een ict-project in de zorg aan en wie weet komt dat project bovendrijven als winnaar van een Computable Award op 31 oktober 2017. De categorie 'ICT-project van het jaar in het onderwijs' staat tot en met 23 maart open voor voordrachten; de overige projectcategorieën en bij de startups is er langer gelegenheid om projecten naar voren te schuiven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-20T14:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.