Wie zet diversiteit in voor digitale toekomst?

Computable en RightBrains werven voor nieuwe award

Diversiteit

Ict-vaktitel Computable zet samen met RightBrains een nieuwe prijs in de markt: de Digital Leadership & Diversity Award. Voor deze onderscheiding zoeken beide partners naar managers en bedrijven in het digitale werkveld die diversiteit op de werkvloer stimuleren. De award wordt op 31 oktober uitgereikt tijdens de Computable Awards 2017. Genomineerden en winnaar worden volledig door een jury bepaald.

Waarom deze award? De digitale revolutie heeft een impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd, nu én in de toekomst. De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van 'command and control’ en 'winner takes all’-leiderschap zijn voorbij.

De snelheid waarop nieuwe technologieën op ons afkomen, bepalen de manier waarop we samenwerken en met elkaar communiceren. De leiders van deze digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren. Een omgeving waar diversiteit onderdeel is van de cultuur en organisaties toptalent weten aan te trekken en te behouden.

Aanmelden en voorwaarden

RightBrains en Computable roepen daarom de Nederlandse ict-markt op om hun favoriete digitale leiders te nomineren. Een leider die diversiteit heeft geïntegreerd in de cultuur en de manier van denken van het bedrijf met als doel om succes en innovatie te stimuleren in de organisatie. Nominaties zijn in te dienen tot en met 22 september.

Per aanmelding willen Computable en RightBrains een aantal zaken specifiek weten. Uiteraard moet de reden van de nominatie van de digitale leider worden toegelicht, maar ook horen we graag welke rol(len) hij of zij vervult in de organisatie, gerelateerd aan digitalisering en technologie.

Daarnaast zijn we benieuwd naar de onderscheidende waarden en gedragingen van deze digitale leider en vragen we naar een voorbeeld hoe deze digitale leider het verschil heeft gemaakt op het gebied van (gender)diversiteit in het team dat digitale transformatie en technologie leidt.

Tot slot informeren we naar de kpi’s van deze digitale leider en hoe diversiteit heeft geleid tot groei in omzet, winst en innovatie in relatie tot bijvoorbeeld het aantal vrouwen en multicultureel talent werkzaam in de digitale technologie

Genomineerden en winnaar

De top vijf zal in september 2017 worden geïnterviewd. De jury bepaalt vervolgens wie de Digital Leadership & Diversity Award wint. De vijf genomineerden worden op 31 oktober bekendgemaakt tijdens het RightBrains-event ‘CIAO in One Day’. De winnaar van de Digital Leadership & Diversity Award wordt later die dag bekendgemaakt tijdens het galadiner van de Computable Awards 2017.

De jury van de Digital Leadership & Diversity Award bestaat uit Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable), Geke Rosier (oprichter RightBrains), Kay Formanek (ceo Diversity & Performance) en Melvin Tjoe Nij (oprichter Young Global People).

Voordragen

Voordragen voor de Digital Leadership & Diversity Award kan op www2.computable.nl/computableawards/nomineer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-06T17:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.