Computable eert 22 winnaars Awards 2017

IBM grote winnaar met drie beeldjes

Winnaars Computable Awards 2017

Tijdens een spectaculaire awardshow in het Beatrix Theater in Utrecht zijn op 31 oktober de winnaars bekendgemaakt van de Computable Awards 2017. Grote winnaar is IBM, dat binnen drie projectcategorieën als hoogste eindigt. De naam van Microsoft prijkt twee keer op het winnaarslijstje van presentatrice van dienst Leonie ter Braak.

Normaal gesproken wint een aantal leveranciers in dezelfde categorieën bij de Computable Awards. Kijken we naar vorig jaar, dan is alleen Microsoft in de categorie Digital Company van het Jaar dezelfde winnaar als in 2016. Dat iSense ICT Professional, na vijf jaar op rij te hebben gewonnen in de categorie ICT-detacheerder van het Jaar, dit jaar niet zou winnen, was van tevoren bekend. Het bedrijf koos ervoor geen voordracht te doen en zo andere detacheerders de ruimte te geven. iSense reikte dan ook deze award uit aan zijn opvolger Brunel.

Jeanine van der Vlist

Dit jaar zijn er dus meerdere bedrijven die voor het eerst een Computable Award winnen, of die terug zijn als winnaar. In 2007 won Atos zijn laatste award, dit jaar is het uitgroepen tot ICT-dienstverlener van het Jaar. Cisco is minder lang weggeweest. Nadat KPN vorig jaar nog werd uitgeroepen tot ICT-infrastructuurleverancier van het Jaar, strijkt Cisco nu weer deze eer op. Amazon Web Services, Brunel, Citrix, Dell, Symantec en YoungCapital winnen allen voor het eerst een Computable Award. Andere leveranciers die, eveneens voor het eerst, in de prijzen vallen, zijn BitSensor, Jortt, Open Universiteit en Eurofiber, waarbij laatstgenoemde Jeanine van der Vlist zich CEO van het Jaar mag noemen.

Voor het derde jaar op rij zijn ook awards uitgereikt in vijf verschillende projectcategorieën. Om tot genomineerden en winnaars te komen, vinden in deze categorieën een zwaar inhoudelijk jurytraject plaats. Via een geschreven onderbouwing probeerden kandidaten een uitnodiging in de wacht te slepen om te mogen presenteren voor een vakjury. Vervolgens bepaalde deze jury op basis hiervan wie er voor een nominatie in aanmerking kwamen. Over deze genomineerden oordeelde vervolgens het publiek, waarbij ook nog eens het juryoordeel voor de helft bepaalde wie er uiteindelijk zou winnen. IBM is de grote winnaar en wint in drie projectcategorieën. Samen met Ramlab wint het in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB, met RDW, Hanzehogeschool en Keylane wint het in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid en The Weather Company, onderdeel van IBM, wint met Technische Universiteit Eindhoven, NXP, TomTom, KPN en Itility in de categorie ICT-project van het Jaar in het onderwijs. In de overige twee projectcategorieën gaan Enexis en Mendix (ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf) en Zorginstituut Nederland, waarvoor blockchain-bouwer Ledger Leopard werd ingeschakeld, (ICT-project van het Jaar in de Zorg) er met de awards vandoor.

79 aanmeldingen

De categorie Digital Innovation van het Jaar was dit jaar goed voor 79 aanmeldingen. Doordat er in de opdrachten een duidelijke knip was te maken tussen innovaties (digitale ondersteuning van klanten) en transformaties (digitale ondersteuning van processen), zijn er dit jaar twee prijzen uitgereikt. Beide categorieën zijn volledig door de algemene jury van de Computable Awards 2017 bepaald. Op basis van een geschreven onderbouwing en een aanvullende video oordelen de juryleden Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga dat StressJam van Maarsing & van Steijn de Digital Innovation van het Jaar verdienen. Mobiel Effectiever Op Straat van de Nationale Politie gaat er vandoor met de award Digital Transformation van het Jaar.

Ter afsluiting van de Computable Awards 2017 werd ook nog de redactionele prijs uitgereikt: het Partnerproject van het Jaar. Hierin nomineert de redactie van Computable tien projecten waarin minimaal drie partijen samenwerkten. Tevens bepaalt de redactie wie er wint. Wel wordt het publiek om een adviesstem gevraagd. Dit jaar waren redactie en publiek het niet eens. Uit stemming onder alle redactieleden kwam Studentenportaal FCLive van ROC Friesland College, Microsoft en Sogeti als winnaar uit de bus, maar het publiek had een voorkeur voor de Brightlands Smart Services Campus. De redactie koos er na overleg voor om de eigen koers te varen en riep FCLive tot winnaar uit.

Bekijk ook alle cijfers en percentages achter de uitslag van de Computable Awards 2017!

Winnaars Computable Awards 2017

Digital Innovation van het Jaar: StressJam (Maarsingh & van Steijn)

Digital Transformation van het Jaar: Mobiel Effectiever Op Straat (Nationale Politie)

Werving- en Selectiebureau van het Jaar in ICT: YoungCapital

ICT-opleider van het Jaar: Open Universiteit

ICT-detacheerder van het Jaar: Brunel

ICT-dienstverlener van het Jaar: Atos

Cloud-aanbieder van het Jaar: Amazon Web Services

Nederlandse Startup van het Jaar: BitSensor

ICT-leverancier van het Jaar voor het MKB: Jortt

Hardwareleverancier van het Jaar: Dell

ICT-infrastructuurleverancier van het Jaar: Cisco

Softwareleverancier van het Jaar: Citrix

Securityleverancier van het Jaar: Symantec

Digital Company van het Jaar: Microsoft

CEO van het Jaar: Jeanine van der Vlist (Eurofiber Nederland)

ICT-project van het Jaar in het MKB: 3D-metaalprinter leert nadenken (Ramlab en IBM)

ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf: Enexis app-fabrieken (Enexis en Mendix)

ICT-project van het Jaar in het Onderwijs: STORM Eindhoven (Technische Universiteit Eindhoven, NXP, TomTom, KPN, Itility en The Weather Company, onderdeel van IBM)

ICT-project van het Jaar in de Zorg: Blockchain in de zorg – Mijn Zorg Log (Zorginstituut Nederland)

ICT-project van het Jaar bij de Overheid: BikeBlockchain (RDW, Hanzehogeschool, IBM en Keylane)

Partnerproject van het Jaar: Studentenportaal FCLive (ROC Friesland College, Microsoft en Sogeti)

Tijdens de Computable Awards 2017 reikte Computable in samenwerking met RightBrains ook de Digital Leadership & Diversity Award uit. De eerste winnaar van deze nieuwe award is Mimoent Haddouti (Rabobank). Met deze award willen Computable en RightBrains het nut en de noodzaak van diversiteit op de werkvloer in het digitale werkveld onder de aandacht brengen.

Bekijk ook alle cijfers en percentages achter de uitslag van de Computable Awards 2017!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een ieder bijzonder Gefeliciteerd!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T23:02:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.