Dit zijn de winnaars van de Computable Awards 2018!

Tijdens een spectaculaire awardsshow in het Beatrix Theater in Utrecht zijn op 30 oktober de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2018. De grote winnaar is Microsoft, dat in drie categorieën (mee) wist te winnen. De naam van KPN prijkt twee keer op het winnaarslijstje. De avond werd gepresenteerd door Ben van der Burg, oud-schaatser, commentator bij BNR Radio en bekende in het digitale werkveld. Ook was er een videofelicitatie van staatssecretaris Raymond Knops van BZB in het kader van het vijftigjarig jubileum van Computable.

Ook dit jaar werkt Computable weer met een algemene jury die meekeek in alle Awards-categorieën. In dit team zaten dit jaar Jeroen Aris, Fred Bons, Bart van der Mark, Reza Sarshar en Marjolein Schuurhuis. Onder de uiteindelijke winnaars wist Microsoft de categorie SaaS-leverancier van het Jaar naar zich toe te trekken. Het bedrijf won ook in de categorieën ICT-project van het Jaar in het Onderwijs en Partnerproject van het Jaar. In de eerste projectcategorie deed het dit met het Vechtdal College, dat de Hololens inzet in zijn lessen. Bij Partnerproject van het Jaar deelde het de winst met SLTN Inter Access, HPE en Sophos, nadat ze gezamenlijk een flexibele werkplek bij AEB hebben gerealiseerd.

Nieuwe categorieën

KPN won dus in twee categorieën. Het bedrijf streek de eer op als Service-integrator van het jaar, vorig jaar was dit nog de categorie ICT-dienstverlener van het Jaar, en ook won het met het project ‘Hartfilmpje maken met de smartphone’ in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar samen met Personal MedSystems en Vital10. Door het herdefiniëren van de dienstverlenerscategorie is er ook dit jaar voor het eerste de categorie Serviceverlener van het Jaar. Hierin draait het om leveranciers die diensten bieden op hun eigen producten en technologieën. IBM won deze prijs als eerste.

Ook een nieuwe categorie is die van IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar, die samen met de SaaS-leverancier van het Jaar is ontstaan uit de categorie Cloud-aanbieder van het Jaar. Vorig jaar won Amazon Web Services in deze laatste categorie, dit jaar is Amazon ook de winnaar in de IaaS-/PaaS-categorie. Overigens kwamen we onder de winnaars ook nog twee ‘oude bekenden’ tegen, die vorig jaar bewust niet met de Computable Awards hebben meegedaan. iSense ICT Professionals ging met de winst aan de haal in de categorie Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar, net als dat Fox-IT ‘traditiegetrouw’ won in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

Zwaar inhoudelijk jurytraject

In de leverancierscategorieën van de Computable Awards 2018 waren er meer winnaars. In de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar was die verrassend, want Atos ging met deze prijs aan de haal dankzij het supercomputing-portfolio van het overgenomen Bull. Softwareleverancier van het Jaar werd Mendix, de titel Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar ging naar SAP en Leverancier van het Jaar voor het MKB is Exact geworden. Opleider van het Jaar tot slot ging naar de combinatie van Vijfhart IT-Opleidingen en EC-Council.

Ook dit jaar is er weer een zwaar inhoudelijk jurytraject doorlopen in de vijf projectcategorieën van de Computable Awards. De top tien per categorie werd uitgenodigd om hun project te komen presenteren aan een vakjury, waarna de top vijf werd genomineerd. Op 30 oktober 2018 zijn vervolgens in deze projectcategorieën de vijf winnaars bekendgemaakt. Het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis won samen met Ultimaker in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg, de Litigation Valuator van Van Benthem & Keulen en Brandwave overwon als ICT-project van het Jaar in het MKB, het Digital Airport Program van Schiphol was het beste als ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf en Het Kindpakket van de gemeente Zuidhorn won als ICT-project van het Jaar bij de Overheid. Eerder meldden we al dat het project 3D-lessen met Hololens van het Vechtdal College en Microsoft won als ICT-project van het Jaar in het Onderwijs.

Gastuitreikers

Tijdens de Computable Awards 2018 maakte Computable van enkele gastuitreikers gebruik. Hoofdredacteur Sander Hulsman reikte een aantal leveranciersawards uit, net als politicus Jan Middendorp, die binnen de VVD is belast met de ict-portefeuille en onderdeel is van de werkgroep Digitale Overheid. Jeanine van der Vlist, ceo van Eurofiber Nederland, reikte de prijs aan haar opvolger Gerhard van der Bijl van Royal Flora Holland uit. De Nederlandse directeur van EIT Digtal, Patrick Essers, reikte tot slot nog vier awards in het laatste blok van de avond uit. Dit was aan de reeds eerder vermeldde AEB-case en de digitale transformatie van KPN, Personal MedSystems en Vital10. Ook kroonde hij de 3D Online Truck Configurator van DAF Trucks als Digitale Innovatie van het Jaar en samen met de winnende startup van 2017 maakte hij de opvolger van BitSensor bekend: Winq.

Bekijk ook alle cijfers en percentages achter de uitslag van de Computable Awards 2018! 

Winnaars Computable Awards 2018

Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar: Atos (Bull)

Softwareleverancier van het Jaar: Mendix

Securityleverancier van het Jaar: Fox-IT

Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar: SAP

Leverancier van het Jaar voor het MKB: Exact

IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar: Amazon

SaaS-leverancier van het Jaar: Microsoft

Service-integrator van het Jaar: KPN

Serviceleverancier van het Jaar: IBM

Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar: iSense ICT Professionals

Opleider van het Jaar: Vijfhart IT-Opleidingen en EC-Council

CxO van het Jaar: Gerhard van der Bijl (CDO/CIO Royal FloraHolland)

Nederlandse Startup van het Jaar: Winq

ICT-project van het Jaar in de Zorg: 3D-printen in de zorg (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Lions Heart Medical Centre en Ultimaker)

ICT-project van het Jaar in het MKB: Litigation Valuator (Van Benthem & Keulen en Brandwave)

ICT-project van het Jaar in het Onderwijs: 3D-lessen met Hololens (Vechtdal College en Microsoft)

ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf: Digital Airport Program (Schiphol)

ICT-project van het Jaar bij de Overheid: Het Kindpakket (Gemeente Zuidhorn)

Digitale Innovatie van het Jaar: 3D Online Truck Configurator (DAF Trucks)

Digitale Transformatie van het Jaar: Hartfilmpje maken met de smartphone (KPN, Personal MedSystems en Vital10)

Partnerproject van het Jaar: Flexibele werkplek (AEB, SLTN Inter Access, HPE, Microsoft en Sophos)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-30T22:45:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.