Accenture Innovation Award voor Duitse QuantiCor

Prijs voor IoT-cybersecurityoplossing tegen quantumcomputeraanvallen

De Duitse startup QuantiCor Security is tijdens de Accenture Innovation Awards 2018 op 2 november in de prijzen gevallen. De Duitsers ontvingen de award voor een cybersecurityoplossing voor het internet of things (IoT), die middelgrote en grote ondernemingen onder andere moet beschermen tegen quantumcomputeraanvallen.

De awards van de jaarlijkse innovatiewedstrijd voor startups zijn dit jaar uitgereikt in acht categorieën.  Dit zijn: gezondheid, security, mobiliteit, voeding, klimaat, onderwijs, financiën en leven & werken. Per categorie waren vijf startupfinalisten genomineerd. QuantiCor Security trok in de categorie security aan het langste eind.

Met de Accenture Innovation Awards biedt dienstverlener Accenture beginnende ondernemers die zich richten op de Nederlandse markt een podium voor hun innovatieve producten en oplossingen, en een netwerk om deze verder uit te rollen.

De finalisten presenteerden vorige week hun concept aan een jury, investeerders en accelerators. Op basis hiervan zijn de acht winnaars bekendgemaakt. In alle acht categorieën ontvangt de winnaar naast de award advies, workshops en mediawaarde van de verschillende partners van het evenement.

Junior

"De Junior Innovation Challenge daagde jongeren tussen de 10 en 16 jaar uit een oplossing te bedenken voor een alledaags probleem"

Tijdens de uitreiking vond ook de finale van de Junior Innovation Challenge plaats. Bij deze innovatiewedstrijd werden jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor een alledaags probleem. Tien teams streden om de finaleplaats.

De oplossing HPE (Human Pressing Energy), bedacht door leerlingen van openbaar lyceum de Amersfoortse Berg, kwam dit jaar als winnaar uit de bus. Het is een technologie verwerkt in platen die reageren op de bewegingen van personen en verkeer, waardoor energie wordt opgewekt. Deze platen zijn ondergronds op locaties te installeren waar veel mensen en verkeer passeren.

Winnaars

De winnaars van de Accenture Innovation Awards in alle acht categorieën zijn:

Voeding
Sponsh. Een temperatuurgevoelig, slim textiel, dat bij lage temperaturen hydrofiel wordt en grote hoeveelheden water uit lucht opneemt, zonder energie te verbruiken. Als de luchttemperatuur stijgt, geeft Sponsh het verzamelde water weer af.

Onderwijs
Incision Academy. Een platform waar chirurgen kennis en vaardigheden delen en verbeteren met behulp van video en augmented en virtual reality.

Mobiliteit
D-rail. Een systeem met sensoren om spoorwegen te analyseren om ongelukken en opstoppingen in het spoorverkeer te voorkomen.

Klimaat
Raw Paints. Deze organisatie heeft poederformules ontwikkeld voor diverse applicaties, die met toevoeging van water veranderen in verf van hoge kwaliteit. 

Security
QuantiCor. Cybersecurity-oplossingen voor het IoT voor middelgrote en grote ondernemingen, tegen onder andere krachtige kwantumcomputeraanvallen.

Financiën
Safened. Een digitale oplossing die organisaties in staat stelt om klanten snel te identificeren om fraude te voorkomen.

Leven & Werken
Expivi. Een 3D-productconfigurator om producten in de webwinkel in 360 graden te laten zien en zo een nieuwe winkelervaring te bieden.

Gezondheid
BI/OND: the versatile organ-on-chip. Deze organisatie tracht miniaturen van organen te creëren (organen-op-chips) om het ziekteverloop te onderzoeken en aan een oplossing tot genezing te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-05T10:29:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.