Computable zoekt beste ict-projecten in de zorg

Inschrijven kan tot en met 17 maart

Dit artikel delen:
Zorganalyse DNA

Ict-vaktitel Computable is op zoek naar het beste ict-project in de zorg om deze te onderscheiden met de Computable Award. Dit jaar worden de Computable Awards op 29 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. Aanmelden voor de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg kan tot en met 17 maart 2019.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder de zorg. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor het zorg. Bijvoorbeeld projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Voordrachten

Aandragen

Draag nu een ict-project in de zorg aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 29 oktober 2019.

In de voordracht moeten de volgende vier punten worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project, de complexiteit en/of risico’s in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project. Ict-projecten binnen de zorg kunnen tot en met zondag 17 maart 2019 worden ingediend.

De top tien ict-projecten in de zorg mogen op woensdag 17 april 2019 pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde vindt plaats op het kantoor van Computable in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht. Publiek is welkom.

Winnaar 2018

In de categorie ‘ICT-project van het Jaar in de Zorg’ won vorig jaar '3D-printen in de zorg' van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Lions Heart Medical Centre en Ultimaker. Er zijn nog maar weinig ziekenhuizen die 3D-printen inzetten om patiënten sneller en beter te laten herstellen, vinden Mike Bemelman, traumachirurg bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en promovendus Lars Brouwers. Te weinig, want 3D-printen kan ook helpen de zorg zelf te verbeteren en efficiënter in te richten. Zo bieden 3D-modellen een traumachirurg veel meer informatie dan een CT-scan. Bovendien kan met een 3D-geprint model de operatie al geoefend worden en kunnen titanium platen al worden voor-gebogen. 3D-printen kan ten slotte prima ingezet worden voor het goedkoop vervaardigen van protheses.

In het Computable Awards-traject voor 2019 passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt aan leveranciers, directeuren, startups en digitale innovaties en transformaties. De aanmeldingen voor deze categorieën gaan later open, waarna de juryberaden plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-04T10:27:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.