Computable zoekt beste ict-projecten bij de overheid

Inschrijving open tot en met 7 april

Dit artikel delen:
Digitale overheid

Ict-vaktitel Computable is op zoek naar het beste ict-project bij de overheid om deze te belonen met de Computable Award. De prestigieuze onderscheiding wordt op 29 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. Aanmelden voor de categorie Ict-project van het Jaar bij de Overheid kan tot en met 7 april 2019.

Net als voorgaande jaren reikt Computable prijzen uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder de overheid. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld bij of voor de overheid. Bijvoorbeeld projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

In de voordracht moeten de volgende vier punten worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project, de complexiteit en/of risico’s in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project.

De top tien ict-projecten bij de overheid gaan op woensdag 8 mei pitchen voor een projectjury. Op basis van deze talk selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde vindt plaats op het kantoor van Computable in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht. Publiek is welkom.

Winnaar 2018

Aandragen

Draag nu een ict-project in de overheid aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 29 oktober 2019.

In de categorie Ict-project van het Jaar in de Overheid won vorig jaar de gemeente Zuidhorn met Het Kindpakket. Het team van gemeente Zuidhorn bedacht een app en platform op basis van Ethereum-blockchain en smart contracts. Uiteindelijk is de technologie ingezet voor Het Kindpakket. Het betreft hier de Klijnsma-gelden, geld voor kinderen in gezinnen in armoede. Dit budget moet bij kinderen terecht komen. Er mag bijvoorbeeld geen drank voor gekocht worden. Deze case leent zich daarom uitermate voor smart contracts. Dit proces is digitaal te programmeren: in periode A, mag persoon B de kosten C, D en E uitgeven. Waren er eerst papieren vouchers die in te wisselen waren bij drie winkels, met digitalisering wilde Zuidhorn het beter en flexibeler maken. Het geld moet goed besteed worden. Gemeente Zuidhorn heeft het project als volgt geformuleerd: eerst digitaliseren en als het werkt, kijken hoe we blockchain-technologie daadwerkelijk gaan toepassen. Hier is een stichting uit voortgekomen, Stichting Forus.

In het Computable Awards-traject voor 2019 passeren de beste projecten in de zorg, het mkb, het onderwijs en het grootbedrijf de revue tijdens presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt aan leveranciers, directeuren, startups en digitale innovaties en transformaties. De aanmeldingen voor deze categorieën openen later, waarna de juryberaden plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-25T11:57:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.