Computable zoekt digitale innovaties

Computable Awards 2019

Ict-vaktitel Computable is op zoek naar digitale innovaties om deze te belonen met een Computable Award. De prestigieuze onderscheiding wordt op 29 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. Aanmelden voor de categorie Digitale Innovatie van het Jaar kan tot en met 22 mei 2019.

Aandragen

Draag nu een digitale innovatie aan en wie weet zien we deze terug als winnaar van een Computable Award op 29 oktober 2019.

Het aanmelden van digitale innovaties kan via de speciale aanmeldmodule. Vijftien Computable-experts nomineren vervolgens tien deelnemers middels een digitale beoordeling. De tien uitverkorenen krijgen vervolgens de opdracht mee om tijdens de zomermaanden een video te ontwikkelen over hun digitale innovatie die Computable na de zomervakantie publiceert. Na deze categorie staan alleen nog de categorieën Digitale Transformatie (sluiting 27 mei) en Partnerproject van het Jaar (sluiting 5 juni) op het programma, waarna op 4 juli het stemproces start.

Winnaar 2018

Vorig jaar won DAF Trucks met de DAF Truck Configurator de Computable Award voor Digitale Innovatie van het Jaar. De DAF Truck Configurator laat alle beschikbare truckvarianten en opties zien, dus ‘what you see is what you get’. Dit is bijzonder in de truckindustrie, waarbinnen de exacte opstelling van chassiscomponenten haast onbeperkt kan variëren. In onderstaande video wordt het project ‘3D Online Truck Configurator’ uitgelegd. Software waarmee klanten auto’s of trucks samenstellen, baseert zich doorgaans op bestaande afbeeldingen met beperkte flexibiliteit. DAF pakt dat anders aan. De gegevens die de DAF Truck Configurator gebruikt, worden online opgehaald uit de actuele cad-bronbestanden. Daarmee is werkelijk elk mogelijke truck digitaal samen te stellen in 3d en vervolgens worden getoond alsof deze gefotografeerd is.

Computable Awards 2018: 3D Online Truck Configurator (DAF Trucks)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-09T08:30:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.