Dit zijn de winnaars van de Computable Awards 2020!

Tijdens de live-uitzending van de Computable Awards 2020 zijn er 21 winnaars van de Computable Awards 2020 bekend gemaakt. Dit jaar zijn prijzen overhandigd in het Scala Theater bij Jaarbeurs in Utrecht, maar werden ook winnaars thuis of op kantoor verrast met de award. Eva Brouwer presenteerde de show, waarbij het thema ‘changing times’ volledig was toespitst op de veranderende tijd waarin wij leven.

In totaal zijn twintig Computable Awards uitgereikt. Ook werd in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en podcast De Dataloog de eerste winnaar van de Dutch Applied AI Award bekendgemaakt, dit werd Dearhealth.

Dit jaar zijn er drie dubbelwinnaars: de Politie, NLdigital en 5G Hub Eindhoven. De politie wint met zijn Cybercrimeteam Oost-Nederland in de categorie Security & Digital Forensics. Daarnaast ontvangt het een prijs voor het Cold Case Onderzoek, een onderwijsproject dat het in samenwerking met de Saxion Hogeschool en Icologiq heeft uitgevoerd.

Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital, kreeg thuis de award voor CxO overhandigd. Ook werd de prijs voor Duurzaamheid & MVO aan haar uitgereikt. Dit voor het project LEAP, waar NLdigital één van de deelnemers is. Ook de 5G HUB Eindhoven wint twee prijzen. Enerzijds voor Hardware & Infrastructuur en anderzijds als Digitale Innovatie. Deze laatstgenoemde gaat om de Connected ambulance, een project waar de Eindhovense club in combinatie met diverse zorginstellingen aan deelneemt.

Ook noemenswaardig is TNO. Die onderzoeksorganisatie is bij twee projecten medewinnaar. Het gaat om het MKB-project 'Spark! - Living Lab' en het zorgproject 'Personal Health Train'.

Er was nog één verrassing in de categorie Detachering & Recruitment. Dit jaar mag iSense ICT Professionals de award weer in ontvangst nemen, eerder won het al eens vijf jaar op rij deze prijs. De detacheerder was vorig jaar niet genomineerd, de prijs ging toen naar ITvitae.

Bekijk ook alle cijfers en percentages achter de uitslag van de Computable Awards 2020!

Winnaars Computable Awards 2020

Digital & E-commerce: Greedybean 

Hardware & Infrastructuur: 5G HUB Eindhoven (High Tech Campus, Brainport Development, Philips, VodafoneZiggo en Ericsson) 

IaaS & PaaS: Microsoft Azure

Security & Digital Forensics: Cybercrimeteam Oost-Nederland van de Politie

Software / SaaS: Zivver

Detachering & Recruitment: iSense ICT Professionals

Duurzaamheid & MVO: LEAP (Amsterdam Economic Board, NLdigital, Green IT Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Omgevingdienst Noordzeekanaalgebied)

Opleiding & Training: CodeSkillz

Service Integrator: Atos

Services: DataWeb

CxO: Lotte de Bruijn, Directeur, NLdigital

Tech-startup: Freedom Internet

Grootzakelijk project: IT in eigen hand houden (DSW)

MKB-project: Spark! - Living Lab (Hogeschool Windesheim UAS, TU Delft, TNO, Blocklab, evofenedex, STC, Fifth Chrome en Supply Chain Finance Community)

Onderwijsproject: Cold Case Onderzoek (Saxion Hogeschool, Icologiq en Politie)

Overheidsproject: Landelijk Meetnet Water 2 (Rijkswaterstaat)

Zorgproject: Personal Health Train (Zorginstituut Nederland, LUMC, Radboudumc, Go Fair, Integraal Kankercentrum Nederland, Maastro, Universiteit Maastricht, Health-RI, Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie, Dutch Institute for Clinical Auditing, Nederlandse Hart Registratie, UMC Utrecht, Vektis, TNO en CZ)

Digitale Innovatie: Connected ambulance (Philips, GGD Brabant-Zuidoost, Catharina Ziekenhuis en 5G Hub Eindhoven (Vodafone, Ericsson, High Tech Campus en Brainport Development))

Digitale Transformatie: Traceren tumorcellen met AI (Universiteit Twente, Accept en CellSearch)

Partnerproject: Voorspellen van aanleverdag van een pakket (PostNL, Amazon Web Services, Python, Cape Groep en Mendix)

Extra
Dutch Applied AI Award 2020 (i.s.m. HvA en De Dataloog): Dearhealth

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T21:45:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.