Kijk nu unieke Computable Awards 2020 terug

Eva Brouwer, Computable Awards 2020

Presentatrice Eva Brouwer geeft het startschot voor de Computable Awards 2020.

Wil je hét awardgala van de Nederlandse ict-sector nog een keer herbeleven of heb je het event gemist? Vind hier de livestream van de vijftiende editie van de Computable Awards 2020, een wel heel bijzondere aflevering die zich geheel online afspeelde.

Show, spanning en sensatie. Dat krijgen de livekijkers van de vijftiende editie van de Computable Awards voorgeschoteld. Dit jaar vind het prijzenfestival niet plaats in het Beatrixtheater, maar in het coronaproof Scala Theater in de Utrechtse Jaarbeurs. 

‘Pak wat te drinken en houd de deurbel in de gaten’, aldus de in het zilveren gestoken presentatrice Eva Brouwer. Na een liveschakeling met Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman ontstaat het eerste ‘Gaston-moment’ van de avond. Een deur, een bel, een presentator met een prijs, zal de deur opengaan? Ja! In deze ‘changing times’ moet veel wijken, maar de uitreiking van de Computable Awards gaat altijd door.

Voortgang en tijdscodes

Sander Hulsman (links) reikt een award uit aan Karel van de Broek, cio van Zorginstituut Nederland.

Na een krachtige opening vertelt commercieel directeur Peter van der Veer aan presentatrice Eva Brouwer hoe Jaarbeurs als organisatie inspeelt op deze veranderende tijd en de rol daarin van het Scala Theater (3:03). Na een live-schakeling met Sander Hulsman (6:38) start het eerste Awards-blok: Het Fundament.

In het eerste blok staan zes categorieën centraal die gerekend kunnen worden tot het fundament van de ict-industrie. Voordat de eerste beeldjes toebedeeld worden, vertelt hoofdjurylid Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association, eerst iets als datacenters als fundament van de hedendaagse ict-markt (9:46). Aansluitend neemt zijn collega-jurylid Fred Streefland, directeur cybersecurity bij Hikvision, ons mee in de actuele security-ontwikkelen door Covid-19 en benadrukt hij het belang van digitaal onderzoek (12:35). Aansluitend maakt hij de winnaar bekend in de categorie Security & Digital Forensics (13:57). Het blok wordt afgesloten met de winnaarsvideo in de categorieën Hardware & Infrastructuur, Iaas & Paas, Software / Saas, Services en Service Integrator (16:57).

Het tweede blok van de avond heet De Mens, en richt zich op de inzet van medewerkers en de veranderende manier van werken en samenwerken. Voormalig serial entrepreneur, oprichter en oud-eigenaar en inmiddels dj Sebastiaan Hooft geeft vanuit zijn dj-booth, terwijl hij de Computable Awards 2020 opluistert met house beats, ict'ers tips hoe zij hun carrière kunnen versnellen en hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren (18:48). Aansluitend blikt hoofdjurylid Ruud Mulder, pre-sales lead bij Dell, terug op de afgelopen maanden hoe Covid-19 ons doen en laten rondom werken en samenwerken op z'n kop heeft gezet (23:23). Hij deelt een groot compliment uit aan alle ict’ers in Nederland. Die hebben het onder grote druk waar gemaakt dat iedereen in deze coronatijden kan thuiswerken. ‘Dat mag ook wel eens gezegd worden’, vindt presentatrice Brouwer.

Mulder maakt de winnaar bekend in de categorie Detachering & Recruitment (25:50). Dan volgt de winnaarsvideo voor de categorieën Opleiding & Training, MKB-project en Grootzakelijk project (28:23) en Sander Hulsman rondt het blok live op locatie in Utrecht af met de bekendmaking van de winnaar in de redactionele categorie Partnerproject (30:41).

De Toekomst, zo trappen de Computable Awards 2020 het derde blok af. Hoofdjurylid Bart van der Mark, head of banking and insurance Benelux and Nordics bij Atos, vertelt hoe Covid-19 zorgt voor een versnelde adoptie van nieuwe technologieën en dat deze innovatietrend ook na corona zal doorzetten (35:14). De rol van tech-startups is hierin cruciaal, Van der Mark maakt daarom ook maar meteen de winnaar bekend in de deze categorie (37:12). Dan worden ook nog in een video de winnaars in de drie digitaliseringscategorieën Digital & E-commerce, Digitale Innovatie en Digitale Transformatie bekendgemaakt (41:22) en vervolgens gaat Eva Brouwer aan tafel de discussie aan met Nanda Piersma, lector responsible it aan de Hogeschool van Amsterdam over artificial intelligence (43:25). Zij roept ter plekke Dearhealth tot winnaar uit van de eerste Dutch Applied AI Award (48:19). Katinka de Kort van dit bedrijf zit ook aan tafel, de discussie verschuift naar ai in de zorg (51:07). Aan tafel wordt het derde blok afgesloten en wordt direct de brug geslagen naar het vierde en laatste blok: Het Hart.
 
Dit laatste blok richt zich op het hart van onze samenleving, met extra aandacht voor de zorgmarkt. Voordat het over zorg gaat, worden eerst via een video de winnaars bekendgemaakt in de categorieën CxO, Duurzaamheid & MVO, Onderwijsproject en Overheidsproject (55:19). Daarna gaat het volledig over de zorg en de rol van deze markt tijdens de coronacrisis. Aan tafel zitten ook Ruud Koolen, directeur van de Digital Health Hub van Jaarbeurs (58:30), en Marlies Schijven, professor of surgery bij het Amsterdam UMC en cmio bij het ministerie van VWS (1:00:17). Koolen benadrukt vooral het belang van een samenwerkend ecosysteem op het gebied van health tech, waarbij Schijven juist weer pleit voor meer digitalisering van en in het ziekenhuis. Dit blok wordt afgesloten door Sander Hulsman die live op locatie in Zandvoort de laatste winnaar van de avond bekendmaakt, die in Zorgproject (1:06:30).

Dansen met drones

Danser met drones zorgt voor spectaculaire afsluiting.

Na de laatste dankwoorden van presentatrice Eva Brouwer worden de Computable Awards 2020 afgesloten met een spectaculaire dans-act met drones (1:11:46). Het spel van licht, geluid, dans en drones van Airman van Another Kind of Blue aan het einde van het award-gala moet je zeker zien.

En nu hopen dat we elkaar volgens jaar weer in levende lijve mogen ontmoeten. En anders maken we voor de zestiende editie van de Computable Awards er een nog grotere online-show van. Want één ding is zeker: ook corona kan de Computable Awards, de belangrijkste ict-prijzen van Nederland, zijn niet stoppen.

Livestream Computable Awards 2020

Bekijk hier de livestream van de Computable Awards  2020.

Computable Awards 2020 live

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-27T09:14:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.