Janneke Driessen wint Women in Tech European Award

De winnaars van de Women in Tech European Awards, met tweede van links Janneke Niessen.

Tech-ondernemer Janneke Niessen heeft een Women in Tech European Award gewonnen. Ze kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Lifetime Achievement. Niessen ontpopte zich na de verkoop van haar online-advertentiebedrijf Improve Digital in 2013 als een actief investeerder in starters.

Ze stak als 'investeerder van het eerste uur' geld in SpaceX, Swogo, Polarsteps, Endeit Capital, Stylescript, TheNextCloset, Virtuat, Closure, Peerby, VanMoof, Bomberbot, Plugify en 7Write. In 2018 begon ze het venture capital-fonds CapitalT. Ook was ze mede-oprichtster van VCVolt, een platform waarmee verstrekkers van durfkapitaal techteams op een datagedreven manier kunnen beoordelen.  Verder zet ze zich in voor inclusiviteit en diversiteit in de tech-industrie.

Tijdens een prijsuitreiking in de RAI Amsterdam zijn in totaal acht vrouwelijke tech-experts en talenten beloond met een Women in Tech European Award. Naast Driessen bevond zich onder de winnaars ook de Nederlandse Raisa Ghazi, spreker en expert op het gebied van inclusieve technologie. Samen met Myriam Taylor won ze de Best Ally Award. De winnaar van elke categorie wordt finalist van de Global Awards die op 13 oktober in Dubai plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-22T18:28:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.