Eerste Nederlands bedrijf voldoet aan ISO 27001

Het bedrijf Llynx zegt zich als eerste Nederlands bedrijf te hebben gecertificeerd voor het nieuwe ISO-certificaat 27001. ISO 27001 is de formele norm van de Britse norm BS7799-2 die in Nederland bekend stond als de Code voor Informatiebeveiliging.

ISO 27001 werd in oktober van dit jaar uitgeroepen tot internationale norm. De norm betreft de controle van het managementsysteem voor informatiebeveiliging in een organisatie gestructureerd wordt opgezet en onderhouden. Dit moet gebeuren volgens de welbekende cyclus: plannen, doen, controleren, er naar handelen. De norm sluit aan bij de normen ISO 9001 en ISO 14001.

Hoe belangrijk vindt u een ISO-certificering voor een bedrijf? Hoe moeilijk is het om aan de ISO-standaarden te voldoen? Mail uw mening aan computable.lezers@bp.vnu.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kunt u zeggen wat de naam van uw bedrijf is en de geschiedenis van dit bedrijf. Heb het nodig voor de school en wil uw bedrijf in mijn schoolopdracht verwerken. Ik hoop dat u uw bedrijfsgegevens naar mij wilt mailen. Avast bedankt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-23T09:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.