EC geeft Microsoft uitstel voor leveren documentatie

De Europese Commissie geeft Microsoft meer tijd om betere documentatie te leveren zodat concurrerende programma's kunnen werken met de software van het bedrijf. Microsoft heeft nu tot 15 februari om de vereiste documentatie te leveren.

Microsoft had al om uitstel gevraagd; het zei meer tijd nodig te hebben om op het documentatie-verzoek te reageren. “Wij wilden de tijd om het verzoek van de EC te onderzoeken en erop te kunnen reageren. Het verzoek werd net voor de vakantie ingediend”, zegt woordvoerder Dirk Delmartino.

In maart 2004 oordeelde de Europese Commissie dat Microsoft misbruik maakt van haar monopolieposititie in Europa. Microsoft kreeg daarvoor een boete van 497 miljoen euro. Ook moest het bedrijf complete en accurate informatie beschikbaar stellen die het voor niet-Windows servers mogelijk maakt met Windows-servers en -pc’s gegevens uit te wisselen.

De Europese Commissie liet eind december weten dat Microsoft deze documentatie nog steeds niet had geleverd. Daarop kreeg Microsoft vijf weken, tot 25 januari, om deze documentatie alsnog te leveren, voordat er een dwangsom zou worden opgelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-24T13:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.