EC en Microsoft praten vandaag in Redmond

Microsoft ontvangt vandaag op zijn hoofdkwartier te Redmond (Washington) afgevaardigden van de Europese Commissie. Ze voeren daar besprekingen over de antitrustzaak van de EC en de boete die de Windows-leverancier boven het hoofd hangt.

De EC dreigt namelijk met een boete van 2 miljoen euro per dag, zolang Microsoft niet de benodigde informatie vrijgeeft aan andere ict-bedrijven. Het gaat om informatie over de protocollen van het marktdominante Windows zodat andere software daar beter op kan aansluiten. Microsoft is daartoe veroordeeld, maar voldoet daar volgens de Commissie nog niet aan.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft onlangs bij toezichtsrechter Colleen Kollar-Kotelly al geklaagd over Microsofts terughoudendheid met het delen van informatie. In de geruchtmakende Amerikaanse antitrustzaak is de softwareproducent namelijk eerder al verordonneerd informatie te delen. Microsoft zegt dit ook te doen, deels al uit zichzelf.

Op de bijeenkomst met de EC wil het bedrijf een voorstel presenteren om delen van de broncode van zijn besturingssysteem aan te bieden voor inspectie. Dat is echter niet wat de EC eist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-30T16:12:00.000Z Jasper Bakker