EC wijst tweede uitstelaanvraag Microsoft af

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft Microsofts tweede verzoek tot uitstel voor de deadline van 15 februari afgewezen. De Windows-producent moet dan reageren op het EC-bezwaar dat het bedrijf niet voldoet aan de opgelegde strafmaatregelen. Een boete van 2 miljoen euro per dag dreigt.

De forse boete die Microsoft boven het hoofd hangt, is bovendien met terugwerkende kracht geldig, vanaf 15 december vorig jaar. Het twistpunt is nu dat Microsoft niet voldoende informatie over Windows deelt met andere ict-bedrijven. Het bedrijf is daartoe veroordeeld door de EC.

EC-woordvoerder Jonathan Todd laat nu weten dat de afwijzing is gebaseerd op de overtuiging dat Microsoft met bijna acht weken wel genoeg tijd heeft gehad om te reageren. Het softwarebedrijf zegt dat het nog niet kan reageren omdat het geen goed inzicht heeft hoe de EC tot het bezwaar van gebrekkige informatiedeling is gekomen.

Daarnaast heeft de EC ook Microsofts verzoek afgewezen om de correspondentie in te zien van enkele door de Commissie geraadpleegde technische experts. De softwareproducent stelt dat deze informatie cruciaal is voor zijn verdediging in de Europese antitrustzaak. Eerder kreeg Microsoft andere documenten over communicatie tussen EC-antitrustonderzoekers en ict-bedrijven wel te zien. Commissie-woordvoerder Todd verdedigt de nieuwe afwijzing met de mededeling dat het gaat om bedrijfsgeheimen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-09T12:01:00.000Z Jasper Bakker