Regering VS sluit grote beveiligingstest Internet af

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid (Homeland Security) is klaar met een grootscheepse oefening met betrekking tot digitale aanvallen. Het ministerie noemt de operatie 'Cyber Storm' een belangrijke mijlpaal.

‘Cyber Storm’ moet in beeld brengen of Amerika voldoende is voorbereid op een offensief gericht tegen internet en andere communicatienetwerken. In totaal werkten 115 organisaties uit de VS, Canada, Groot-Brittanië, Australië en Nieuw-Zeeland mee aan de simulatie van afgelopen week. Zowel overheidsorganisaties als commerciële bedrijven participeerden in de operatie.

Beveiligingsdirecteur John Sabo van softwareleverancier CA vindt het erg goed van het ministerie dat het samenwerkt met commerciële instellingen. Niet alleen hackers, maar ook bloggers hadden een aandeel in de operatie. Zij hebben expres verkeerde informatie over de oefening verspreid.

Het ministerie maakt de resultaten van de operatie nog niet bekend, maar wacht eerst de evaluatie af. Het openbare rapport hierover zal in het midden van dit jaar bekend worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-13T12:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.