Britse overheid wil achterdeur in encryptie Vista

Dit artikel delen:

De Britse overheid wil een achterdeurtje in Windows Vista om de encryptie van harde schijven te kunnen omzeilen. De autoriteiten zijn bang dat de nieuwe Windows-versie het moeilijker maakt voor de politie om bestanden van verdachten te lezen.

Windows Vista, dat later dit jaar verschijnt, luidt de komst in van meer encryptie. Het besturingssysteem biedt namelijk standaard de mogelijkheid van bestands- en schijfcodering. Daarvoor gebruikt het de BitLocker Drive Encryption die gelinkt kan worden aan een chip (Trusted Platform Module) op het moederbord.

Hiermee voorkomt de nieuwe Windows dat er geknoeid wordt met computers, maar deze technologie kan natuurlijk ook misbruikt worden voor onfrisse praktijken. De harde schijf wordt versleuteld met een sleutel waar gebruikers fysiek niet bij kunnen komen. Dit maakt het voor de politie bijna onmogelijk om toegang tot informatie te krijgen als de eigenaar van die data technisch onderlegd is.

Het Britse Home Office is in gesprek hierover met Microsoft. "We werken nauw samen om hier een oplossing voor te vinden", aldus een woordvoerder van het Home Office. Microsoft bevestigt dat het samenwerkt met Justitie om de medewerkers daar begrip bij te brengen over de werking van de beveiligingsopties. "We blijven samenwerken met de regering, Justitie en de markt om Internet een veiliger medium te maken om te leren en te communiceren", verklaart een woordvoerder van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-16T13:26:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.